Tristeţea copiilor contemporani: "Urăsc telefonul mobil al părinţilor mei"

"Ce aţi fi dorit să nu se fi inventat niciodată?", a fost întrebarea surpriză dată ca temă la o clasă într-o şcoală din Statele Unite.
Copil
Copil (Getty Images)

Răspunsul unui elev de clasa a II-a la o temă este stupefiant: "Urăsc telefoanele, pentru că părinţii mei îşi petrec toată ziua vorbind la mobile. Urăsc smartphone-ul mamei mele şi mi-aş fi dori să nu-l fi cumpărat niciodată”. Acesta a devenit viral pe Facebook.

Un copil de clasa a II-a la o şcoală din Louisiana, Statele Unite, trebuia să răspundă, ca temă, la întrebarea: "Ce aţi fi dorit să nu se fi inventat niciodată?". Acesta şi-a exprimat suferinţa cauzată de timpul pierdut de părinţii săi pe telefon, şi de faptul că nu este tratat cu aceeaşi atenţie.

Jen Beason, profesoara care a dat tema copiilor, a postat răspunsul elevului pe profilul său de Facebook împreună cu un sfat: "Ascultaţi-vă copiii!"

(Print screen Facebook)

Împreună cu textul, copilul a desenat, de asemenea, un smartphone tăiat cu un X şi alături o faţă tristă cu cuvintele "Îl urăsc". Profesoara a mai adăugat că acest elev a cărui temă a postat-o pe Facebook nu este singurul care a ales telefonul mobil drept invenţie de aruncat. Din 21 de elevi, patru au admis să urăsc smartphone-ul.

Copiii sunt foarte sensibili şi simt nevoia de afecţiune, de bunătate, răbdare şi de îndrumare în formarea lor ca oameni maturi. E adevărat că acest lucru nu este chiar uşor pentru părinţi, aflaţi în vârtejul activităţilor şi tehnologiei moderne.

Postarea profesoarei a devenit virală pe reţelele de socializare. Profesoara a lansat două hashtag-uri #getoffyourphone şi #listetoyourkids pentru a sfătui părinţii "să lase telefoanele mobile" şi "să-şi asculte copii".

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style