Barbarism indian: Victima unui viol arsă de vie după ce părinţii depun plângere la poliţie

O fată a fost arsă de vie în India, după ce părinţii ei au depus o plângere la poliţie în legătură cu faptul că aceasta a fost răpită şi violată cu brutalitate.
Protest de susţinere a victimelor violurilor în Mumbai, India, 15 aprilie 2018.
Protest de susţinere a victimelor violurilor în Mumbai, India, 15 aprilie 2018. (Punit Paranjpe/AFP/Getty Images)

Un grup de bărbaţi acuzaţi de răpirea şi violarea fetei de 16 ani la o nuntă în Chatra, statul indian Jharkhand, i-au lovit cu bâtele pe părinţii fetei după ce au primit o amendă de aproximativ 626 euro. Ulterior, bărbaţii i-au dat foc tinerei după ce au găsit-o singură acasă, potrivit CBC News.

Ashok Ram, ofiţerul care conduce secţia locală de poliţie, a declarat pentru AFP: “Cei doi acuzaţi i-au bătut pe părinţi şi au intrat în casă, unde i-au dat foc fetei cu ajutorul unor complici”.

Investigatorii au confirmat că aproximativ 14 suspecţi au fost arestaţi pentru implicarea lor în acest act barbar.

Ştirea a fost publicată după apariţia unor imagini tulburătoare în care o adolescentă este agresată sexual în India, în plină zi, de un grup de bărbaţi care râdeau de suferinţa ei.

Atacul umilitor, care a avut loc în Jahanabad, a fost filmat de un martor şi arată cum tinerii râd şi o batjocoresc pe adolescentă în timp ce îi rup hainele, ca apoi să o molesteze violent.

Atacatorii o împing apoi pe adolescentă de la unul la altul, în timp ce aceasta dă din picioare şi strigă la ei să îi dea drumul.

În materialul video apare motocicleta unuia dintre atacatori, lucru care a dus la arestarea a şase dintre cei opt agresori.

India este zguduită de astfel de atacuri, inclusiv unul asupra unei fete de 11 ani care a fost violată, torturată, ştrangulată şi sufocată într-un caz care a trimis unde de şoc în întreaga ţară.

O creştere tulburătoare a numărului de atacuri sexuale asupra femeilor şi copiilor a forţat India să adopte pedeapsa cu moartea pentru violatori şi pedofili.

Premierul indian Narendra Modi a aprobat proiectul de lege în cadrul unei întâlniri de urgenţă după ce a ieşit la iveală că fata de 11 ani provenea din oraşul său natal Gujarat.

Ordinul modifică legea penală pentru a include pedepse mai drastice pentru persoanele condamnate pentru violarea de fete cu vârste de sub 16 ani şi va intra în vigoare după ce va fi semnat de preşedintele ţării, Ram Nath Kovind.

Proiectul de lege a fost aprobat de premierul Modi în condiţiile în care India este marcată de 40.000 de cazuri de viol în fiecare an – 40% dintre victime fiind copii.