PNL: Fetiţă de 3 ani, obligată să stea în cap pentru distracţia premierului! Dăncilă n-a oprit momentul grotesc

Femeile liberale cer PSD şi ALDE să înceteze să se folosească de copii la manifestări de tip comunist pentru a-şi repara imaginea şi a distra oficialii de partid.
Parada de la Simfonia Lalelelor
Parada de la Simfonia Lalelelor (Captură video)

Manifestările organizate la Piteşti cu ocazia festivalului Simfonia Lalelelor amintesc de "manifestările grandioase" de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, susţin reprezentantele Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL), care critică în termeni duri faptul că PSD şi ALDE au folosit copii la acea acţiune, pentru a-i distra pe oficiali. Astfel, o fetiţă de aproximativ trei ani a fost obligată să stea în cap, direct pe asfalt, în faţa tribunei oficiale în care se afla premierul Dăncilă, care, deşi mamă, n-a intervenit pentru a opri acel moment grotesc.

"Vineri 20 aprilie 2018, la Piteşti, în faţa Premierului Viorica Dăncilă, a doua doamne ministru şi a altor lideri PSD şi ALDE, copiilor de diferite vârste, începând cu grădiniţă, li s-a cerut să defileze, în cadrul unei parade, cu ocazia festivalului tradiţional al lalelelor din oraş. Prin modul de organizare, evenimentul a amintit de manifestările grandioase prin care aparatul de partid din teritoriu făcea tot posibilul, până la ridicol, să aducă omagii lui Nicolae Ceauşescu şi soţiei sale, în timp ce populaţiei îi era din ce în ce mai greu.

Faptul că acest stil de a face politică place astăzi PSD-ALDE, nu ne surprinde.

Ne-a îngrozit în mod deosebit, un moment din toată manifestarea, în care un adult – cadru didactic sau instructor sportiv, cere şi insistă ca o fetiţă de vreo trei anişori, să stea în cap, în plin soare, direct pe asfalt, în faţa tribunei oficiale. Fetiţa nu reuşeşte cu uşurinţă dar adultul insistă până când ea ajunge să se lovească practic, în cădere, cu spatele, de asfaltul pe care i se ceruse să stea în cap. Condamnăm atitudinea Doamnei Premier, care ne-am fi aşteptat să nu accepte acest moment grotesc, iar după incident, ca femeie şi mamă, să fi fost preocupată de starea de sănătate a fetiţei căzute pe ciment", transmit femeile liberale, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

Potrivit Organizaţiei de Femei a Partidului Naţional Liberal, întreaga manifestare reprezintă o pată neagră pe conduita dascălilor şi instructorilor din România, care acceptă să folosească copiii, pentru a se făli în faţa conducătorilor de partid.

"Organizaţia Femeilor Liberale solicită cadrelor didactice şi tuturor celor care sunt implicaţi în educaţia copiilor să ia poziţie, distanţându-se de un asemenea comportament îngrozitor. Copiii se uită la dascăli şi la formatorii lor ca la nişte modele, ori un asemenea comportament îşi pune, în mod negativ, amprenta asupra educaţiei copiilor noştri.

Încurajăm părinţii să ia atitudine împotriva folosirii şi umilirii copiilor lor, să nu considere că o asemenea festivitate, în care le este ameninţată siguranţa, reprezintă normalitatea. Tolerarea lor reprezintă o formă de complicitate faţă de un comportament servil în faţa plăcerilor partidului de guvernământ, iar acest lucru afectează grav sistemul de valori în care sunt educaţi copiii.

Cerem PSD – ALDE să înceteze aceste manifestări de tip comunist, nefiind prima dată când fac acţiuni politice în şcoli sau scoţând elevii de la cursuri, pentru a mulţumi fostului ministru al educaţiei sau altor oficiali ai PSD pentru că li se renovează şcolile. Mai cerem să nu se folosească de copii pentru a-şi repara din percepţia justificat negativă pe care o au astăzi, după ce au bulversat o ţară întreagă prin măsurile catastrofale adoptate", transmit femeile liberale.

Reamintim că vineri, elevi şi copii de grădiniţă din Piteşti au fost încolonaţi şi puşi să participe la o defilare în stil ceauşist, pentru a bucura ochii premierului Dăncilă şi ai miniştrilor Carmen Dan şi Graţiela Gavrilescu, venite să asiste la Simfonia Lalelelor.