Trei victime în urma inundaţiilor din Colorado - ploaie torenţială nemaiîntâlnită

Bulevarul Canyon din Boulder, Colorado, după ploaia torenţială de la 12 septembrie, 2013
Bulevarul Canyon din Boulder, Colorado, după ploaia torenţială de la 12 septembrie, 2013 (Dana Romanoff / Getty Images)

Oficialii americani au declarat că au fost înregistrate trei victime în timpul inundaţiilor din Colorado, unde apa s-a ridicat până la nivelul acoperişurilor, blocând şoferii şi forţând mai mulţi locuitori să se adăpostească pe teren înalt.

Ploile de vară venite pe neaşteptate au inundat cele mai mari centre urbane din oraşul Colorado, ce se întind pe o lungime de 210 kilometri de-a lungul lanţurilor muntoase de la Fort Collins din apropierea graniţei de sud cu Wyoming până la Boulder, Denver şi Colorado Springs.

În Boulder, recordul precipitaţiilor pentru luna septembrie stabilit în 1940 a fost spulberat, au declarat joi oficialii. Inundaţiile ce s-au scurs din Boulder Canyon deasupra oraşului au declanşat evacuarea a 4.000 de locuitori.

Preşedintele Barack Obama a aprobat cererea federală de asistenţă în caz de dezastru, deblocând fondurile pentru protecţia de urgenţă, a declarat oficiul Guvernatorului John Hickenloper joi seară.

Colorado Department of Transportation a declarat joi seară că zeci de drumuri majore din nord-estul Colorado-ului au rămas blocate din cauza daunelor produse de inundaţii, alunecări de teren şi alte materiale.

Ploile torenţiale sunt ceva obişnuit în Colorado, dar intensitatea şi durata averselor ce au început luni au fost fără precedent.

În Jamestown, o enclavă din nordul oraşului Boulder, un cadavru a fost găsit sub rămăşiţele unei clădiri dărâmate.

Un cuplu a fost luat de ape după ce au oprit maşina în nord vestul oraşului. Corpul bărbatului a fost recuperat, dar femeia încă nu a fost găsită şi este presupusă moartă, a declarat comandantul Heidi Prentup al secţiei de Poliţiei din Boulder.

Corpul celei de-a treia victime a fost găsit de poliţia de patrulă în Colorado Springs, la aproximativ 160 de kilometri la sud, au declarat oficialii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe