UPDATE: În India valul enorm de ploi a fost numit "Himalaya tsunami"

India: Armata repară drumurile şi construieşte punţi provizorii pentru a ajunge la satele izolate. (MANAN VATSYAYANA / AFP / Getty Images)
Mioara Stoica
23.06.2013

De o săptămână ploile musonice din India provoacă inundaţii şi alunecări de teren, în cea mai mare măsură în partea de nord a ţării.

Regiunile cele mai afectate par a fi regiunea Uttarakhand de la graniţa cu Tibetul şi Nepalul, precum şi zonele de la poalele munţilor Himalaya, astfel că valul mare de ploi a fost poreclit "Himalaya tsunami". În prezent, operaţiunile de salvare sunt concentrate în zona Kedarnath, unde sunt încă blocaţ aproximativ 27.000 de oameni, informează duminică agenţia ANSA.

Treizeci şi şase de elicoptere de la Air Force transportă salvatori, echipament medical, alimente şi medicamente la Kedarnath. Armata repară drumurile şi construieşte punţi provizorii pentru a ajunge în satele izolate.

50.000 de oameni sunt încă blocaţi în diferite zone din regiunea inaccesibilă Uttarakhand. Per total, peste 15.000 de persoane sunt încă date dispărute. În momentul de faţă, au fost recuperate corpurile a 550 de persoane decedate.

În ciuda ploii, operaţiunile de salvare continuă în nordul Indiei, în timp ce pe lângă tragedia celor aproape 1.000 de persoane decedate, s-au adăugat şi ştiri alarmante că au loc violuri si jafuri. O turistă indiană şi fiica ei au fost violate şi ucise ieri. Se măreşte, de asemenea, numărul acţiunilor de jefuire a oamenilor care sunt blocaţi şi chiar asupra cadavrelor, cărora li se taie degetele pentru a li se fura inelele.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor