Transelectrica ar putea fi mutată în subordinea Ministerului Finanţelor sau a Ministerului Dezvoltării

Epoch Times România
29.03.2012

Transelectrica ar putea fi transferată de la Ministerul Economiei în subordinea Finanţelor sau a Ministerului Dezvoltării, însă decizia finală va fi luată la nivelul Guvernului, a declarat joi, în cadrul unei întâlniri cu investitorii, directorul general adjunct al companiei, Corneliu Ene.

Oficialii Transelectrica au mai spus că această mutare nu va afecta activitatea companiei, însă ar fi fost mai bine să funcţioneze în continuare în subordinea Ministerului Economiei, care promovează strategia energetică a ţării.

Ei au adăugat că termenul dat de Comisia Europeană pentru trecerea companiei în subordinea altei instituţii a fost martie 2012, deci a fost deja depăşit.

"Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire la ANRE (Autoritatea de Reglementare în Energie - n.r.), unde vom stabili concret un grafic şi un calendar", a precizat Maria Ionescu, directorul economic al Transelectrica.

Măsura de trecere a Transelectrica în subordinea altei instituţii este o prevedere a noii legislaţii europene din domeniu, potrivit căreia producătorii, distribuitorii şi transportatorii de energie nu pot avea aceiaşi acţionari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor