Traian Băsescu: "Iohannis a greşit grav! Nu vreau să particip la şuşa organizată de Tăriceanu!"

Recepţia de 1 Decembrie ar fi trebuit organizată de preşedinte iar substitutul de recepţie organizat de Tăriceanu la Senat este o "şuşă" la care nu va merge, a declarat astăzi Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat miercuri că nu va participa la şedinţa solemnă care va avea loc astăzi, la Senat, denumind-o "o şuşă organizată de Tăriceanu". Fostul şef al statului a mai precizat, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că organizarea recepţiei de 1 Decembrie se face de către preşedinte iar Iohannis a greşit grav neorganizând el recepţia.

"O recepţie de Ziua Naţională, cu sau fără şampanie, e de nesuspendat.", a opinat Băsescu, explicând că acesta "e singurul moment din an în care toate elitele, elite intelectuale, academicieni, filozofi, oameni care au scris cărţi, oameni de teatru, elite ştiinţifice, elite politice atâtea câte avem, elite din presă, era singura zi din an când erau toţi la un loc şi ascultau un discurs al preşedintelui legat de Ziua Naţională în plus aveau ocazia să discute între ele.", a declarat Băsescu.

În viziunea fostului preşedinte, "Ziua Naţională se sărbătoreşte oricând, şi dacă ţara e în timp de război, şi dacă ţara e cu dezastre pe cap, există un element care e deasupra oricărui eveniment şi acesta se numeşte Ziua Naţională a unei ţări. La ambasadele din străinătate, Ziua Naţională s-a celebrat, şeful corpului diplomatic este preşedintele României. Nu avea dreptul domnul Iohannis, dacă respectă poporul român şi istoria lui, să suspende această ceremonie, care nu trebuia să fie cu formaţii de muzică uşoară, putea fi cu sau fără şampanie".

În ceea ce priveşte evenimentul de la Senat, Traian Băsescu a declarat că evenimentul i se pare "tardiv" iar decizia organizării acestuia a fost luată după ce preşedintele anunţase că nu se va face recepţie.

"Domnul Tăriceanu a vrut să fie un substitut de preşedinte. Au încercat şi alţii de la liberali, Crin Antonescu de exemplu, şi au ajuns prost. Preşedintele nu poate fi substituit prin organizarea unui eveniment tardiv, pentru că Ziua Naţională a trecut, la una din camere. Am primit invitaţia pe mail şi nu voi participa. Mi se pare o încercare de a-l substitui pe preşedinte.", a declarat Băsescu, precizând că dacă se organiza o şedinţă solemnă a Senatului cu o zi înainte, de 1 Decembrie, înainte de paradă, ar fi participat, dar acum evenimentul e la concurenţă cu preşedintele, pentru a arăta că se găseşte cineva s-o facă pe preşedintele.

"Nu vreau să particip la şuşa organizată de Tăriceanu!", a declarat Băsescu, după ce în prelabil a explicat că Iohannis a greşit grav neorganizând recepţia, dar aceasta nu poate fi substituită de un eveniment organizat de preşedintele Senatului.

Cât despre faptul că nici Iohannis nu va participa la eveniment, Băsescu a declarat că ar fi fost umilitor pentru preşedintele în funcţie să se ducă la un eveniment prin care Tăriceanu a încercat să substituie ceea ce trebuia să facă şeful statului.

Reamintim că purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru a declarat miercuri pentru Mediafax că preşedintele Klaus Iohannis nu va participa la eveniment, pentru că a primit invitaţia prea târziu şi agenda sa era deja plină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne