Traian Băsescu: "Eu cred că Elena Udrea este un om care nu minte şi în care poţi să ai încredere"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Invitat pe platourile televiziunii publice, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că, în ceea ce-o priveşte pe Elena Udrea, din punctul său de vedere, prezumţia de nevinovăţie funcţionează şi că, până un judecător nu o declară vinovată, el îşi păstrează încrederea în ea. Totodată, fostul şef de stat a refuzat să comenteze dacă numeroasele acuze ce i se aduc fostei sale protejate sunt o răzbunare "a cuiva."

Întrebat cum comentează acuzele unei părţi a populaţiei cum că justiţia a aşteptat să-şi termine mandatul pentru a începe ancheta în cazul Elenei Udrea, Traian Băsescu a catalogat aceste acuzaţiile drept o minciună.

"Eu nu am avut nicio informaţie până am plecat din mandat că Elena Udrea ar fi implicată în lucruri ilegale. În mult discutata Gală Bute, doamna Udrea nu a fost chemată niciodată să dea o explicaţie, să dea o declaraţie. Va pot spune cu certitudine că nu voi intra în corul mediatic care se desfăşoară acum la adresa Elenei Udrea mai ales că mâine acest om se prezintă în faţa judecătorului" a declarat Băsescu.

"Va pot spune doar despre mine. Am încredere în acest om", a adăugat fostul preşedinte adăugând că atunci când un judecător o va considera vinovată pe Udrea, în care "a investit enorm", va respecta decizia judecătorului. "Deocamdată, şi judecătorii spun, prezumţia de nevinovăţie funcţionează", a afirmat preşedintele.

De asemenea, Băsescu a criticat linşajele mediatice la care este supusă Udrea, pe care, fostul şef al statului a susţinut-o în cursa pentru preşedinţia ţării, remarcând că Dan Voiculescu a fost anchetat în libertate, la fel fostul premier Adrian Năstase, în timp ce Udrea este în arest preventiv.

Comentând faptul că DNA a adresat Parlamentului nouă solicitări vizând urmărirea penală şi arestarea Elenei Udrea, fostul preşedinte a opinat că este o situaţie de Guinness book pentru care trebuie să fii extrem de tare să rezişti, pentru că altfel te prăbuşeşti moral."

"Eu cred că Elena Udrea este un om care nu minte şi în care poţi să ai încredere. Eu nu am auzit-o pe femeia asta să ia bani. Sunt 11 ani de când lucrez cu ea şi recunosc că am investit enorm" a declarat Băsescu.

Întrebat însă dacă este de părere că ce se întâmpla este răzbunarea cuiva, fostul şef al statului a refuzat să comenteze. "Nu vreau să intru în speculaţii, am încredere şi în justiţie şi în Elena Udrea" a mai notat Băsescu.

Reamintim că, odată acuzată în dosarul Microsoft, Elena Udrea s-a lansat în acuzaţii incendiare la adresa şefului SRI. Din acel moment, DNA a formulat nu mai puţin de şase cereri care vizau urmărirea penală şi arestarea ei în dosarele Microsoft şi Gala Bute. Udrea a fost arestată preventiv săptămâna trecută iar astăzi DNA a formulat noi capete de acuzare contra sa.

Între timp, DNA a anunţat că nu va da curs denunţului făcut de Udrea contra lui Coldea, pe motiv că aceasta nu ar fi respectat procedura.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne