Băsescu contraatacă: "Antena 3 şi România TV sunt expresia profundă a mizeriei în jurnalism"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu critică dur televiziunile "prietene" (premierului Ponta), care l-au acuzat că ar avea firme şi conturi în străinătate.

Prin intermediul unei postări pe contul de Facebook, fostul şef al ţării a respins acuzaţiile aduse de televiziunile patronate de Dan Voiculescu, închis pentru fapte de corupţie şi Sebastian Ghiţă, cel care a cutreierat cu premierul Ponta cluburile din Dubai, catalogându-le drept minciună şi defăimare:

"Antena 3 şi RomâniaTV sunt, în opinia mea, expresia profundă a mizeriei în jurnalism. Să sugerezi că aş avea firme înregistrate în Panama reprezintă o minciună. Declar pentru orice român interesat că nu am avut niciodată şi nici nu am firme sau conturi bancare în străinătate. Faptul că tandemul Antena 3/RomâniaTV duce o campanie furibundă de denigrare împotriva mea, îmi arată că v-au deranjat cumplit procesele de instaurare a statului de drept care au avut loc în ultimii 10 ani şi care, după cum constataţi, sunt greu de întors. Patronii voştri, Voiculescu şi Ghiţă şi-au dorit ca România să fie a lor iar eu "le-am luat-o'' lor şi altora ca ei şi am lăsat-o românilor la terminarea celui de al doilea mandat. Voi, (A3 şi RTV) puteţi continua campaniile micinoase împotriva mea, a familiei mele şi a acelora care au avut curajul să mă sprijine până la sfîrşit de mandat, dar niciodată nu veţi mai putea aduce ţara la cheremul unora de teapă lui Voiculescu sau Ghiţă", a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Atacurile posturilor TV citate la adresa lui Traian Băsescu vine în contextul uriaşului scandal legat de arestarea Elenei Udrea. Mai merită reamintit că Udrea l-a băgat pe Sebastian Ghiţă "în aceeaşi oală" cu actualul şef al SRI, Florian Coldea, susţinând că cel de al doilea i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă pentru a-i susţine televiziunea, România TV.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne