Evacuarea Antenelor. Băsescu: Suntem într-o farsă. Intact are 2-3 studiouri la Romexpo, plus Teatrul Excelsior închiriat

Faptul că Antenele lui Voiculescu au fost somate de ANAF să părăsească sediul de pe şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în contextul recuperării prejudiciului din dosarul ICA, este un lucru cât se poate de normal, nicidecum "un atentat împotriva libertăţii presei", a explicat Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Dacian Cioloş a fost chemat miercuri în faţa Senatului, graţie votului dat de PSD, UNPR, PNL şi UDMR, să ofere explicaţii cu privire la motivul pentru care ANAF a început procedura de punere în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti împotriva lui Dan Voiculescu, patronul Antenelor, fapt ce dovedeşte că "oamenii aceştia nu mai înţeleg nimic din democraţie", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu.

"Cred că este o acţiune în aplicarea legii. Este cunoscută relaţia dintre mine şi Antene şi n-aş comenta evenimentul, dar eu cred că este o acţiunea în aplicarea unei hotărâri judecătoreşti, nu cred că poate fi pusă sub semnul întrebării legitimitatea acţiunii. Ce mi s-a părut ilegitim, mi s-a părut acţiunea de azi a preşedintelui Senatului şi a Senatului în ansamblu, unde laolaltă PSD, UNPR, PNL şi UDMR au votat pentru chemarea premierului Cioloş în faţa Senatului, să dea explicaţii de ce ANAF a început procedura de punere în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti.

Mi se pare că oamenii ăştia nu mai înţeleg nimic din democraţie. Cu atât mai mult cu cât, din câte ştiu, trustul Intact are 2 sau 3 studiouri la Romexpo, de unde nu îi evacuează nineni, are închiriat Teatrul Excelsior, de unde nu îi evacuează nimeni, cu toate echipamentele pentru transmisiuni în direct pe care nu le ia nimeni, deci cred că suntem într-o farsă care pune sub semnul întrebării obligativitatea punerii în aplicare a unei hotărâri definitive a Justiţiei", a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte se întreabă, retoric, ce ar face Tăriceanu dacă, spre exemplu, un cetăţean primeşte o hotărâre judecătorească definitivă şi nu se supune ei, îl cheamă pe Cioloş în faţa Senatului? "Sau statul se duce şi-l face ţăndări pe cetăţeanul respectiv, îl caută şi în gaură de şarpe, şi-l pune să execute hotărârea judecătorească definitivă?"

"Pe alţii i-am adus de prin jurul lumii pentru că a existat o hotărâre judecătorească definitivă şi aici punem sub semnul întrebării punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti? Şi pe fondul în care se lansează marea minciună... e îngrădită libertatea de expresie când tu ai 2 sau 3 studiouri complet echipate la Romexpo, ai Teatrul Excelsior închiriat?

Chiar aseară, ridicolul situaţiei, aseară emisiunea s-a transmis din locaţia de la Excelsior... deci s-a transmis din afara sediului Intact. Am fost informat că aseară s-a transmis din afara sediului Intact", a mai precizat Traian Băsescu.