"România moare" - Românii ies în stradă de Ziua Naţională: "Protestăm împotriva celor care duc ţara spre pierzanie!"

România a intrat pe mâna unei "şlehte de derbedei" care calcă în picioare şi ţara, şi pe români, devalizând, jefuind, vânzând tot ce se poate vinde, fără să aibă limite. Este deci momentul ca oamenii să iasă în stradă, să-şi salveze patria, transmit protestatarii veniţi lângă Guvern în pofida ploii reci.
Protest
Protest (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

UPDATE: Puţin înainte de ora 21, protestatarii rămaşi în Piaţă s-au prins în Hora Unirii, pentru a marca această zi specială.

* * *

UPDATE: Numărul protestatarilor a început să scadă după ora 20.00, în Piaţă fiind, în jurul orei 20.18, circa 600 de persoane.

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

* * *

UPDATE: În jur de 1500 - 2000 de cetăţeni protestau lângă Guvern în jurul orei 19.35.

"Este absurd ca o ţară să fie condusă de doi penali, este absurd şi este păcat în acelaşi timp. Avem nevoie de modele. Un Guvern în care primul ministru nu are card, un prim-ministru care dă vina ba pe bănci, ba pe BNR, ba pe Soros, ba pe multinaţionale... Ministru incult la învăţământ...

Aş vrea să spun că Ecaterina Andronescu este groparul învăţământului românesc. De 20 şi ceva de ani este în funcţie de conducere, fie ministru al Învăţământului, fie prin comisii şi întrebaţi lumea dacă este mulţumită de nivelul învăţământului din România. O să ajung la concluzia că vrea intenţionat să ne abramburească. Probabil statul ne vrea proşti!", a declarat un pensionar.

* * *

UPDATE: Numărul protestatarilor a crescut la circa 700. Cei prezenţi nu uită să o taxeze pe primăriţa Capitalei pentru intiţiativa de a organiza Târg de Crăciun în Victoriei: "Firea, nu uita, asta nu e Piaţa ta!", se scandează lângă Guvern. Cetăţenii au format, din litere mari de polistiren alb, sloganul "România moare', sub care s-a desfăşurat protestul de astăzi.

"Am venit să încercăm să scăpăm ţara de ciuma roşie. Vrem să le asigurăm un viitor copiilor, un viitor mai bun, să nu trăiască cum am trăit noi în ultimii 27 de ani, într-o minciună şi o furăciune continuă!", a declarat un cetăţean, venit la protest alături de cei doi fii ai săi.

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

* * *

Circa 600 de persoane se strânseseră în jurul orei 18.30 în Piaţa Victoriei, lângă Guvern, indignate de obstinaţia coaliţiei la putere de a merge înainte cu modificarea legilor Justiţiei în pofida criticilor societăţii civile, a magistraţilor şi partenerilor externi ai ţării. Potrivit protestatarilor, actuala Putere omoară efectiv România, prin distrugerea justiţiei, prin măsurile fiscale care distrug motoarele dezvoltării economice, prin numiri în funcţii pe criterii politice, nu pe competenţă şi moralitate, prin atacurile asupra celor care vor să schimbe ceva şi, nu în ultimul rând, prin asediul valorilor europene.

În acest context, este de datoria românilor să iasă în stradă şi să îşi apere ţara, susţin cetăţenii ieşiţi la protestul intitulat simbolic "România moare!"

"Astăzi este Ziua Naţională a României când serbăm Marea Unire. Ce mod mai potrivit de a celebra România ar fi, decât în stradă, protestând împotriva celor care prin acţiunile lor duc ţara spre pierzanie? Astăzi am intrat în luna Decembrie, o lună care are pentru noi şi o altă semnificaţie: este luna în care în urmă cu 28 de ani ne-am redobândit libertatea, din nefericire prin vărsare de sânge. Măcar din respect pentru toţi cei care s-au jertfit pentru democraţie şi libertate, ar trebui să facem orice este necesar pentru a le păstra.

În acest moment, această şleahtă de derbedei ne calcă pe noi în picioare, calcă ţara în picioare. Prin toate acţiunile lor atentează la valorile României, la valorile europene, la democraţie şi libertate. Astăzi ar trebui să fim milioane de oameni în stradă, pentru că ţara trebuie apărată de derbedeii care au acaparat-o. Chiar dacă aceşti indivizi au câştigat alegerile, în principal din cauza nepăsării celor cărora le-a fost lene să iasă la vot, asta nu le dă dreptul să îşi bată joc de noi şi de ţară. Au furat-o, au devalizat-o, au lăsat-o fără ape şi fără păduri, au vândut zăcămintele de petrol, vor să ne vândă aurul. Nu au nicio limită, sunt mai rău ca termitele, lasă prăpăd şi jale în urma lor", spune o protestatară.

Potrivit tinerei, ceea ce îi caracterizează pe cei din coaliţia PSD şi ALDE este "hoţia, corupţia, incompetenţa, aroganţa, obrăznicia, mitocănia, minciuna şi altele" şi tot ceea ce întreprind ei nu arată decât dispreţul lor profund faţă de ţară şi popor.

"Să nu mai vorbim de aroganţa celor doi şefi de camere, care i-a adus până în punctul în care au fost capabili să facă porcăria ordinară de săptămâna asta, când, cu un tupeu fără margini, au răspuns Departamentului de Stat SUA în numele Parlamentului României. Asta fără a se consulta în prealabil cu acesta. Chiar dacă ceea ce au făcut este total neconstituţional, pur şi simplu nu le-a păsat. Trebuie să scăpăm ţara de aceşti indivizi cât mai repede şi cred că momentul se apropie. Disperarea lor îi face să greşească, din ce în ce mai mult şi mai des, uşor poporul chiar se va trezi şi va conştientiza situaţia dramatică în care vor aduce ţara, dacă vor mai continua în acelaşi stil. Şi atunci căderea lor se va produce fără doar şi poate. Dar pentru asta este nevoie şi de presiunea străzii, care nu numai că trebuie să continue, dar trebuie să se amplifice. Cât de frumos ar fi să prindem anul nou fără ei! Iar asta depinde numai de noi!", adaugă protestatara.

O alte participantă la protest îşi declară şi ea determinarea de a lupta până în pânzele albe pentru revenirea ţării la normalitatea de care avem atâta nevoie cu toţii.

"După ce am trecut prin toate stările şi toate fazele: de la nedumerire la furie, de la confuzie la determinare, de la oboseală la trezire, de la a pierde foarte mult pe plan personal şi a construi pe plan civic, am ajuns acum să am ochii şi mintea şi sufletul, larg deschise. Este o opţiune personală într-o fază istorică. Este o luptă în care particip pentru că vreau şi aşa mi se pare corect să procedez. Sunt eu şi cei care au optat pentru acelaşi lucru ca şi mine şi...ei. Noi nu avem ce să pierdem iar ei nu mai au ce câştiga. Voi ieşi în stradă, voi fi watchdog, voi reacţiona cât va fi nevoie, până când normalitatea şi democraţia nu vor mai fi lucruri speciale sau rare", spune protestatara.

Reamintim în context că Primăria Capitalei şi-a anunţat intenţia de a organiza un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, eveniment ce ar urma să indisponibilizeze Piaţa în perioada 1-20 decembrie. Numeroşi cetăţeni s-au declarat revoltaţi de iniţiativa primăriei pe care au văzut-o ca pe o tentativă de a opri protestele şi au anunţat că nu vor renunţa să protesteze lângă Guvern. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Tot astăzi, în ziua protestului, Primăria Capitalei va inaugura şi Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei şi va aprinde luminiţele de sărbători din oraş.