Timişoara Saracens şi CSM Ştiinţa Baia Mare se bat în finala primei ediţii a Cupei Regelui la rugby

(Alan Crowhurst / Getty Images)
Epoch Times România
11.09.2015

Timişoara Saracens RCM-UVT şi CSM Ştiinţa Baia Mare vor sta faţă în faţa, sâmbătă, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti (20,00), în finala primei ediţii a Cupei Regelui la rugby.

Ambele echipe vor să intre în istorie ca prima câştigătoare a trofeului, într-o perioadă în care atenţia în lumea cu balonul oval se îndreaptă spre debutul Cupei Mondiale.

"Este o ocazie specială pentru orice echipă să joace o finală. Va fi un meci greu de câştigat. Îi respectăm foarte mult pe cei de la Baia Mare, dar noi ne vom concentra să ne facem jocul şi aşteptăm suporterii în tribune să ne susţină'', a spus Grainger Heikell, antrenorul principal al echipei Timişoara Saracens.

Trofeul ar fi pentru bănăţeni îndeplinirea primului din cele trei obiective propuse (campionatul şi Cupa). Flankerul Vasile Rus, căpitanul ''sarazinilor'', a menţionat acest lucru pentru site-ul Superligii: ''Atingerea primului obiectiv din acest sezon e câştigarea trofeului. Este o competiţie nouă şi ne bucură faptul că Timişoara va juca prima finală''.

Rus consideră că ''va câştiga echipa care va fi mai în formă, care va greşi mai puţin şi bineînţeles, cea care are motivaţie mai mare''. Timişorenii nu-i vor putea folosi pe Alexandru Ţăruş, Eugen Căpăţână, Valentin Popârlan, Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu, Paula Kinikinilau, Mădălin Lemnaru şi Manasa Romumu Fiji, aceştia fiind convocaţi la echipele naţionale pentru Cupa Mondială.

La rândul său, Constantin Ene, căpitanul ''zimbrilor'', a afirmat: ''Suntem onoraţi că am ajuns în finală la o competiţie desfăşurată sub patronajul Casei Regale a României. Dorim să obţinem trofeul pentru că vrem să rămânem în istorie drept câştigătorii primei ediţii a competiţiei. Ne dorim victoria, nu există o altă opţiune pentru noi''.

Ene e convins că va fi un meci greu, iar campioana pleacă în finală cu şansa a doua, pentru ca Timişoara a învins-o pe Ştiinţa anul acesta.

Avantajul băimărenilor în finală ar putea fi constituit de linia de treisferturi, afirmă Ene: ''Aici ne dorim să facem diferenţa, să fim mai buni pe treisferturi şi să ţinem cât mai bine în grămadă''. De la ''zimbri'' vor lipsi Adrian Apostol, Michael Wiringi, Ionuţ Botezatu şi Johannes Van Heerden, incluşi în lotul naţionale pentru CM 2015.

Finala mică, dintre CS U Prodvinalco Cluj şi CSM Olimpia Bucureşti va avea loc în deschidere, de la ora 17,00, pe Stadionul "Arcul de Triumf".

''Ne dorim cu toţii să câştigăm această finală, deoarece finalele nu se joacă, ci se câştigă. Cu siguranţă am merita, după mult timp, să aducem o medalie la Cluj. Sper ca băieţii să fie conştienţi şi motivaţi de importanţa jocului, mai ales pentru că o victorie în acest meci ar putea salva un sezon care nu a fost prea reuşit'', a declarat managerul echipei ''U'' Prodvinalco, Bogdan Cantor.

Clujenii vin după eşecul suferit în semifinale pe terenul grupării Timişoara Saracens RCM-UVT, în timp ce bucureştenii au fost învinşi în semifinale de CSM Ştiinţa Baia Mare cu 31-27.

''U'' şi CSM Olimpia s-au întâlnit de două ori în acest sezon competiţional, fiecare echipă reuşind să câştige pe terenul celeilalte.

CSM nu va putea conta pe mai mulţi jucători, Carpo, Surugiu şi Vlaicu sunt la naţională, iar Beca, Agiacai şi Cobden sunt accidentaţi, dar trupa antrenată de Danie De Villiers nu se gândeşte decât la victorie.

''Meciul cu clujenii se anunţă dificil. Îşi vor vinde scump pielea aici, la Bucureşti. Vor şi ei locul trei. E ceva normal pentru o finală, indiferent dacă este mică sau mare. Important este că noi să respectăm sistemul de joc. Noi sperăm să repetăm evoluţia şi rezultatul din ultima întâlnire directă, de la Cluj'', a declarat Cosmin Raţiu, căpitanul echipei din Bucureşti.

''Pentru noi acest meci este o bună ocazie de a lua o medalie, deşi nu este cea pe care ne-o doream. Ne-am simţit foarte bine la antrenamente şi sper să fim în aceeaşi dispoziţie şi la meciul de sâmbătă. Cât despre adversar, cred că noi avem un plus pe înaintare. Eu sper ca suporterii CSM-ului să vină în număr cât mai mare la stadion, să ne susţină'', a spus, la rândul său, Valentin Ivan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor