Tenis: Jucători de top vor participa la turneul challenger Sibiu Open 2015

(MARWAN NAAMANI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.09.2015

Tenismenii români Victor Hănescu şi Adrian Ungur, dar şi jucători de top precum Dusan Lajovic, finalist al Cupei Davis în 2014, Tobias Kamke, Andreas Beck ori Ruben Ruben Ramirez Hidalgo vor fi prezenţi la turneul challenger Sibiu Open 2015, care se va desfăşura în perioada 19-27 septembrie, la Tenis Club Pamira, potrivit unui comunicat.

La cel mai important turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank, favoritul numărul unu va fi sârbul Dusan Lajovic. El a jucat finala Cupei Davis anul trecut, alături de Novak Djokovic. Cea mai bună clasare a sa a fost în octombrie 2014, când se afla pe poziţia 57 în ierarhia mondială. Lajovic este un jucător redutabil pe zgură, iar în ultimul an a jucat contra a şase jucători din top 10 (Djokovic, Nadal, Wawrinka, Cilic, Berdych şi Nishikori).

Germanul Tobias Kamke, al doilea favorit, este un veteran al turneelor de Grand Şlam, cu peste 20 de participări. Germanul a încheiat anul 2014, pentru al cincilea an consecutiv, în top 100, cel mai bun rezultat al anului precedent fiind sferturi de finală în turneul ATP 500 din oraşul său natal, Hamburg.

Spaniolul Pere Riba revine la Sibiu, după participarea din 2014. A încheiat anul trecut cu 32 de partide câştigate şi 17 pierdute, precum şi cu cel de-al şaptelea titlu din carieră, turneul challenger din Panama City. A mai jucat alte trei finale de turnee challenger şi a participat la Roland Garros, Wimbledon şi US Open.

Ruben Ramirez Hidalgo şi Andreas Beck sunt alţi doi veterani ai turneelor de Grand Şlam, cu 20, respectiv 15 participări la activ.

''Mă bucur să văd atât de mulţi jucători experimentaţi pe tabloul competiţiei noastre de la Sibiu. Mă aştept la nişte meciuri foarte disputate şi sper din tot sufletul ca jucătorii români să facă o figură frumoasă'', spune Marius Vecerdea, directorul Sibiu Open.

Românul Victor Crivoi a obţinut un wild-card direct pe tabloul principal în urma turneului organizat în această săptămână la Tenis Club Pamira. Alături de el, pe tablou se vor regăsi şi cei mai activi tenismeni români ai momentului, Adrian Ungur şi Victor Hănescu (34 ani), acesta din urmă şi el un reprezentant de seamă al jucătorilor experimentaţi în Grand Şlam-uri, cu 39 de participări, sfertfinalist la Roland Garros în 2005 şi 10 ani încheiaţi între primii 100 de jucători ai lumii.

Celor 22 de jucători acceptaţi direct pe tabloul principal al celui mai important turneu de tenis din Transilvania li se vor alătura alţi patru veniţi din turneul de calificare, patru jucători ce vor primi un wild-card şi alţi doi jucători aleşi de ATP.

În 20 septembrie, o mare parte din Baza Pamira va fi transformată într-un imens loc de joacă pentru copii, în cadrul Sibiu Open Kids Day.

''Ne dorim ca această zi să îi aducă pe cei mici şi mai aproape de acest frumos sport. Vrem să petreacă o zi plăcută, cu puţină joacă, puţin tenis dar şi multă, multă voie bună'', a mai spus Marius Vecerdea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor