Timişoara comemorează 23 de ani de la Revoluţie

Inscriptie pe clădirea Operei Naţionale din Timişoara - simbol al începutului Revoluţiei.
Inscriptie pe clădirea Operei Naţionale din Timişoara - simbol al începutului Revoluţiei. (Bogdan Florescu - Epoch Times Romania)

Momentul în care Timişoara a devenit primul oraş liber din ţară, în urmă cu 23 de ani, a fost marcat joi prin sunete de sirene care s-au auzit în tot oraşul timp de trei minute.

În Piaţa Operei au venit aproape 20 de revoluţionari pentru a-şi reaminti momentele prin care au trecut când au luptat pentru libertate. Revoluţionarii nu au mai urcat în balconul Operei, ci s-au aşezat pe platoul din faţa instituţiei de cultură, unde au strigat lozinci precum "Respect '89" sau "Victor Ponta nu uita, Timişoara nu-i a ta!".

Asociaţia Memorialul Revoluţiei a relatat că la Timişoara au murit, în timpul Revoluţiei, aproximativ o sută de persoane, alte câteva sute fiind rănite.
Din documentele oficiale rezultă că au fost 73 de morţi şi 296 de răniţi în perioada 16-22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morţi şi 77 de răniţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne