Timişoara comemorează 23 de ani de la Revoluţie

Inscriptie pe clădirea Operei Naţionale din Timişoara - simbol al începutului Revoluţiei.
Inscriptie pe clădirea Operei Naţionale din Timişoara - simbol al începutului Revoluţiei. (Bogdan Florescu - Epoch Times Romania)

Momentul în care Timişoara a devenit primul oraş liber din ţară, în urmă cu 23 de ani, a fost marcat joi prin sunete de sirene care s-au auzit în tot oraşul timp de trei minute.

În Piaţa Operei au venit aproape 20 de revoluţionari pentru a-şi reaminti momentele prin care au trecut când au luptat pentru libertate. Revoluţionarii nu au mai urcat în balconul Operei, ci s-au aşezat pe platoul din faţa instituţiei de cultură, unde au strigat lozinci precum "Respect '89" sau "Victor Ponta nu uita, Timişoara nu-i a ta!".

Asociaţia Memorialul Revoluţiei a relatat că la Timişoara au murit, în timpul Revoluţiei, aproximativ o sută de persoane, alte câteva sute fiind rănite.
Din documentele oficiale rezultă că au fost 73 de morţi şi 296 de răniţi în perioada 16-22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morţi şi 77 de răniţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne