Teodot către Patriarhul Daniel: "Cunoaştem faptele dvs. imorale"

IPS Patriarhul Daniel
IPS Patriarhul Daniel (Epoch Times România)

Poziţia Patriarhiei faţă de ridicarea unei mega-moschei în Bucureşti a iscat tensiuni în sânul BOR. După ce conducerea Bisericii a dezavuat faptul că opozanţii acestui proiect au înfipt pe terenul destinat lăcaşului musulman de cult cruci sfinţite, monahul Teodot şi un grup de preoţi, i-au adresat o scrisoare deschisă patriarhului Daniel, cerându-i demisia, informează cunoastelumea.ro.

„…Terenul cu pricina (unde se doreşte construirea Mega-Moscheii – n.r.), acordat ilegal comunităţii musulmane, fără consultarea poporului român, este un teren ce a aparţinut familiei martirilor brâncoveni!

Anul trecut, 2014, l-aţi închinat Sfinţilor Martiri Brâncoveni, iar anul acesta, 2015, susţineţi construirea unei mega-moschei pe pământul sfinţilor mari mucenici. Oare ce răspuns veţi da la Judecată în faţa marilor martiri brâncoveni?

A se construi în oraşul Brâncovenilor, decapitaţi de musulmani, o mega-moschee, considerăm a fi una dintre cele mai mari blasfemii la care vă faceţi părtaş dimpreună cu colaboratorii dvs. din clasa politică!

Vă atragem atenţia că de multă vreme v-aţi abătut de la învăţătura Sfinţilor Părinţi şi de la faptele Sfinţilor Voievozi Români!

Faptele şi atitudinile apostate şi anti-româneşti ale dvs. şi ale colaboratorilor nu pot avea alt efect decât atragerea blestemului şi a mâniei lui Dumnezeu!

Cunoaştem faptele dvs. imorale, cunoaştem apartenenţa dvs. la această organizaţie criminală numită masonerie, unde aţi ajuns până la gradul 33!

Cunoaştem teroarea în care ţineţi preoţimea ortodoxă românească prin taxe, şantaje, ameninţări, caterisiri ş.a.m.d.!

Noi ne desolidarizăm de toate ereziile şi de toate faptele dvs. apostate şi anti-româneşti! Ne este ruşine cu dvs. şi nu ne reprezentaţi demn Biserica!

Pentru toate acestea şi altele asemănătoare acestora vă cerem insistent prezentarea de urgenţă a demisiei din toate funcţiile deţinute până acum!

A început procesul de islamizare a Europei! Să stăm fermi împotrivă şi să nu ne facem părtaşi distrugerii noastre ca neam românesc!' se arată în scrisoarea semnată Monah Teodot, schimonah Ieremia şi un grup de preoţi şi credincioşi".

Scrisoarea este datată 17 septembrie, la 3 zile după ce în jur de 200 de persoane au participat la fixarea pe terenul alocat moscheii a 100 de cruci, sfinţite de trei preoţi, demers condamnat de Patriarhia Română.

"Acţiunea provocatoare organizată în seara zilei de 14 septembrie 2015 contravine disciplinei canonice a clerului Bisericii Ortodoxe şi Legii Cultelor 489/ 2006 care stipulează că 'în România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensă publică adusă simbolurilor religioase'. (art. 13)", a comunicat Patriarhia, la două zile după ce în jur de 200 de persoane au participat la sfinţirea şi montarea a o sută de cruci de lemn pe terenul alocat construirii mega-moscheei musulmane.

BOR a mai precizat că cei trei clerici care au sfinţit statuile nu au statut canonic, unul dintre aceştia fiind un preot pensionat din Bucureşti care a venit la eveniment fără binecuvântarea Bisericii şi urmează să fie cercetat pentru încălcarea regulamentelor bisericeşti şi doi monahi care au participat şi la protestele spontane din localitatea Pungeşti, judeţul Vaslui, în urmă cu doi ani. Unul din cei doi monahi a fost exclus din obştea mănăstirii Petru Vodă, judeţul Neamţ iar cel de al doilea monah este din judeţul Vaslui, fără apartenenţă canonică la o obşte monahală.

Opozanţii proiectului nu s-au lăsat dezarmaţi, ci sâmbătă, 19 septembrie, s-au strâns din nou pe terenul moscheii, unde s-au sfinţit şi montat alte 500 de cruci.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi citi aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne