Tennis Channel: Serena Williams, cea mai bună jucătoare de tenis din toate timpurile

Jucătoarea americană de tenis Serena  Williams.
Jucătoarea americană de tenis Serena Williams. (Getty Images)

Postul american de televiziune Tennis Channel din Statele Unite a elaborat o listă cu top 10 cele mai bune zece jucătoare din istorie, Serena Williams fiind plasată în capul listei.

Experţii canalului de tenis au stabilit că americanca Serena Williams - câştigătoarea a 23 de turnee de Mare Şlem la simplu, 14 la dublu şi 2 la dublu mixt, aflată în activitate la 38 de ani, este cea mai bună jucătoare de tenis din istorie. Pe locul doi se află americanca de origine cehă Martina Navratilova - 18 titluri de Mare Şlem la simplu, 59 per total -, iar pe ultimul loc al podiumului este germanca Steffi Graf - 22 de titluri de Mare Şlem, singura jucătoare care a câştigat toate cele patru turnee de Grand Slam într-un singur an (1988) şi fost lider al clasamentului WTA timp de 377 de săptămâni, record absolut în tenisul feminin şi masculin.

Pe următoarele locuri se plasează: americanca Chris Evert (4), americanca Billie Jean King (5), australianca Margaret Court (6), sârboaica Monica Seles (7), americanca Venus Williams (8), belgianca Justine Henin (9) şi rusoaica Maria Şarapova (10).