Tenis: Simona Halep are o colaborare pozitivă cu antrenorul Fissette

(Mark Dadswell / Getty Images)
Epoch Times România
06.06.2014

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, calificată în finala turneului de la Roland Garros, a afirmat că are o colaborare pozitivă cu antrenorul belgian Wim Fissette, care a început anul acesta, după Australian Open.

''Am mai multă încredere, el îmi dă încredere, îmi spune lucruri pozitive mereu. Am progresat un pic la toate loviturile, chiar şi la serviciu, chiar dacă în ultimele două zile n-a mers bine, eu simt că în momentele importante servesc bine. Şi la lovituri am progresat. E o persoană foarte deschisă, foarte pozitivă, mă ajută mult mental'', a declarat Halep, citată de site-ul de specialitate treizecizero.ro.

Rămasă principal cap de serie al turneului de la Roland Garros încă din turul al treilea, Simona a vorbit despre calificarea sa în finală şi despre urcarea pe podiumul clasamentului WTA: ''Nu pot să spun că e neapărat o surpriză, pentru că am mai învins jucătoare bune în trecut, deci nu e o surpriză pentru mine ca am ajuns în finală. Despre ranking, da, am fost jucătoarea cu cel mai bun clasament mare parte din turneu, dar am zis mereu că nu contează clasamentul. Contează jocul, sentimentul pe care îl ai pe teren şi cum faci faţă emoţiilor înainte de meci şi în timpul lui . (...) Pentru mine, mai important e să joc finale şi să câştig turnee. Dar sigur că e extraordinar că voi fi în Top 3, e ceva care s-a întâmplat foarte rapid, nu m-aş fi aşteptat acum un an''.

La finală, Simona Halep are aproape rudele şi prietenii, dar a făcut şi o invitaţie de suflet primului său antrenor, cel care a prezis că va ajunge o jucătoare mare: ''Sunt lângă mine, la Paris, câteva persoane importante pentru mine. Mai aştept câteva, şi am o invitaţie specială pentru primul meu antrenor, domnul Ioan Stan. Dumnealui mi-a spus că o să ajung tenismenă şi o să-l invit cu drag să vină să vadă finala dacă o să poată''.

Halep o va înfrunta în finala de sâmbătă pe Maria Şarapova, cea care a învins-o în trei seturi, luna trecută, în finala turneului de la Madrid.

"Cred că sunt mult mai bine pregătită acum şi am un joc mult mai bun decât la Madrid, sunt mult mai agresivă, mai atentă în momentele importante. La Madrid, cred că am fost la 70-80 la sută din potenţial. Aici am ajuns la 90, 95. Sunt mult mai luptătoare şi mult mai atentă la punctele importante, la fiecare punct de altfel".

Simona Halep a învins-o joi pe Andrea Petkovic (Germania), cu 6-2, 7-6 (4), în semifinalele turneului de la Roland Garros, şi s-a calificat în finală, unde o va întâlni, sâmbătă, de la ora 15,00, pe Maria Şarapova. Aceasta este prima finală de Mare Şlem jucată de o româncă după o pauză de 34 de ani. De luni Halep va urca pe locul al treilea în clasamentul mondial feminin (WTA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor