Televizorul dvs. vă poate spiona, avertizează senatorul american Schumer

Modele sud-coreene prezintă un 3D Smart TV CINEMA în timpul unei conferinţe de presă pentru LG Electronics, în Seul, Coreea de Sud, 19 ianuarie 2012
Modele sud-coreene prezintă un 3D Smart TV CINEMA în timpul unei conferinţe de presă pentru LG Electronics, în Seul, Coreea de Sud, 19 ianuarie 2012 (AP Photo / Ahn Young-joon)

Noile televizoare au înglobate camere video, pentru ca utilizatorii lor să poată folosi chat-ul video online, dar aceste camere video nu au aproape nicio securitate. Senatorul de New York, Charles Schumer, a avertizat duminică asupra faptului că hackerii pot accesa aceste camere video şi astfel îi pot spiona pe oameni în casele lor, şi a trimis o scrisoare la producătorii TV cerându-le să creeze standarde de securitate uniforme pentru televizoarele Smart.

"Vrei să te uiţi la televizor, dar nu vrei ca televizorul să se uite la tine", a afirmat Schumer într-un comunicat.

În timp ce computerele au standarde de securitate, inclusiv firewall-uri şi alte sisteme pentru a bloca intruziunile, televizoare nu au aproape nimic în ceea ce priveşte securitatea, a spus senatorul. "De aceea, producătorii ar trebui să facă tot posibilul pentru a crea un standard de securitate pentru produsele lor care pot fi conectate la Internet."

În cadrul Conferinţei de securitate Black Hat din Las Vegas de săptămâna trecută, cercetătorul SeungJin "Beist" Lee a demonstrat cum pot fi hackuite televizoarele Smart în timpul prezentării intitulate: "Hackuirea, supravegherea şi înşelarea victimelor în faţa televizoarelor Smart".

Lee a arătat în descrierea prezentării sale că în anul 2012, în întreaga lume au fost vândute peste 80 de milioane de televizoare Smart, iar ele "au aproape exact aceiaşi vectori de atac pe care îi au PC-urile şi telefoanele inteligente".

Scrisoarea lui Schumer către producătorii TV vine ca urmare a acestei demonstraţii. El le-a cerut acestora să creeze un standard de securitate pe care toţi producătorii să îl poată urma.

"Este imperios necesar să protejăm oamenii care cumpără astfel de televizoare de a fi hackuiţi sau spionaţi, şi, eventual, de a ajunge să divulge informaţii pe care nu doresc să le divulge", afirmă Schumer în scrisoare.

Până în prezent, producătorii au sugerat să fie pusă o bandă pe camera video, sau să se scoată televizoarele din priză atunci când nu sunt folosite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe