Tăriceanu, răspuns pentru Dăncilă: Ţi-am oferit sprijinul şi l-ai refuzat

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
D.B.
29.08.2019

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacţionat, miercuri, pe pagina sa de socializare, la afirmaţiile făcute de premierul Viorica Dăncilă referitoare la ieşirea lui de la guvernare. Acuzat că a fost imatur şi egoist, Tăriceanu ţine să declare că el i-a oferit de multe ori sprijinul premierului pentru constituirea şi validarea unui guvern mai bun, dar a fost refuzat.

„Dragă Viorica, ţi-am oferit repetat sprijinul meu pentru a merge în Parlament ca să facem un Guvern mai bun. L-ai refuzat. Vei veni acum în Parlament trimisă de dl Iohannis. Fără mine...”, a fost replica lui Tăriceanu la criticile premierului.

Schimbul de replici vine în contextul în care, luni, ALDE a decis să iasă de la guvernare şi să facă alianţă cu partidul lui Victor Ponta, Pro România. Lăsată „descoperită” la guvernare, şi după ce propunerile de remaniere a guvernului i-au fost respinse categoric de către preşedintele Iohannis, premierul Dăncilă a făcut miercuri seara o declaraţie de presă în cadrul căreia i-a atacat în termeni duri atât pe şeful statului cât şi pe preşedintele Senatului. Vorbind despre Iohannis, Dăncilă a afirmat că acesta ar avea „un comportament la fel de imatur şi egoist ca cel al domnului Tăriceanu”.

"Unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniştrilor. În ciuda tuturor acestor obstacole din ultimele zile şi a tuturor acestor domni cu pretenţii de 'bărbaţi de stat' care, din considerente electorale, menţin instabilitate, noi ne vom continua activitatea. Vom merge în Parlament şi vom încerca să obţinem susţinerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt. Şi spun acest lucru nu pentru că ne ţinem de scaune, aşa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de români, avem responsabilitatea de a ne duce programul de guvernare până la capăt, cum am promis în 2016. Aşa cum am spus de nenumărate ori, mai avem multe lucruri de făcut pentru ţară, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare eficientă. La fel ca ieri, domnul Iohannis îşi aduce singur laude şi ne garantează că România este o ţară stabilă în timp ce face tot posibilul să o destabilizeze, blocând sistematic activitatea acestui guvern", a afirmat premierul.

Ulterior, premierul Dăncilă a încercat să acrediteze ideea că ea, femeie, trebuie să se lupte „cu toţi aceşti bărbaţi de stat ai României care nu au înţeles că lupta politică e pe proiecte şi nu pe cine ţipă sau jigneşte mai tare”, şi l-a acuzat de laşitate pe Tăriceanu, de minciună pe Ponta, de jigniri pe Barna, şi pe Orban de plângeri penale.

"Am văzut laşitatea domnului Tăriceanu, am văzut minciunile domnului Ponta, am văzut plângerile penale din partea domnului Orban şi jignirile domnului Barna. Am văzut încă o dată atacurile domnului Iohannis. Înţeleg că trebuie să mă lupt cu toţi aceşti bărbaţi de stat ai României care nu au înţeles că lupta politică e pe proiecte şi nu pe cine ţipă sau jigneşte mai tare. Dacă toţi aceşti oameni politici, care conduc acest stat şi care au putere în partidele lor, se poziţionează împotriva unui singur om, înseamnă că eu de partea mea trebuie să am românii, femeile din această ţară, toţi oamenii de bine, care nu vor mai accepta vreodată astfel de cuvinte şi comportamente şi care vor echilibru, consens şi oameni responsabili în funcţiile de conducere ale statului. Ne vom duce cu demnitate mandatul până la capăt şi vom avea curajul să ne uităm în ochii românilor, pentru că nu am luat niciodată vreo măsură împotriva lor", a fost retorica şefei Executivului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor