Tânăra incendiată de un condamnat pe viaţă eliberat pentru bună purtarea a fost transferată în Bucureşti

Elicopter SMURD
Elicopter SMURD (Epoch Times România)
Loredana Diacu
14.06.2020

Fata de 17 ani incendiată de un bărbat condamnat pentru cinci crime şi eliberat înainte de termen este în stare critică şi are arsuri pe 80-90% din suprafaţa corpului. Internată iniţial la Spitalul Drobeta Turnu-Severin, tânăra a fost dusă apoi la Craiova pentru a fi ulterior transferată la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde există un pat pentru îngrijirea marilor arşi.

„Starea tinerei este destul de gravă. Ea a ajuns în cursul nopţii la noi, la Spitalul Judeţean. S-a făcut toaleta primară chirugical, a fost intubată la UPU şi mutată la reanimare”, a declarat ieri Dr. Radu Iman, managerul Spitalului Judeţean din Drobeta, citat de Digi24.ro.

Iman a precizat că tânăra a fost preluată cu elicopterul pentru a fi dusă la Craiova, deoarece spitalul din Drobeta Turnu-Severin nu are compartiment special pentru mari arşi.

„Este suprafaţă foarte mare, 80-90 %. Practic, fata a fost incendiată. S-a aruncat benzină pe ea şi s-a dat foc. Arsurile sunt de gradul 1 şi 2, şi 3, din ce am putut evalua la prima vedere. S-ar putea să fie şi mai profunde. Dar, oricum, suprafaţa este foarte foarte mare. Este în stare critică, este intubată, ea acum respiră cu aparatele”, a adăugat Iman.

Reamintim că tânăra incendiată depusese plângere chiar săptămâna trecută împotriva celui ce a adus-o acum în pragul morţii, pentru viol şi agresiune, iar seara trecută bărbatul a vrut să se răzbune. Aşa că a aruncat benzină peste fată şi i-a dat foc.

Incendiatorul, persoană condamnată la închisoare pe viaţa şi eliberată condiţionat, a fost reţinut de poliţişti.

Potrivit Libertatea, bărbatul care a incendiat o tânără de 17 ani dintr-o localitate din Mehedinţi a fost condamnat în 1994 la închisoare pe viaţă, după ce a comis cinci crime. Printre victimele sale s-a numărat şi o femeie însărcinată în luna a şaptea. A fost eliberat în mai 2019 pentru bună purtare. A ajuns să lucreze cu ziua şi a devenit prieten cu tatăl fetei pe care a incendiat-o.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor