Sute de morţi într-un nou masacru sirian

Alex Johnston
27.08.2012

Grupurile de opoziţie au acuzat guvernul sirian că ar fi efectuat un masacru în apropierea capitalei Damasc, unde au fost găsite moarte mai multe sute de persoane.

Grupul de opoziţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că peste 300 de cadavre au fost găsite în suburbia localităţii Daraya în week-end, după un atac de cinci zile efectuat de forţele regimului. Organizaţia a spus că a aflat doar numele a aproximativ 200 de persoane, care includ femei, copii şi rebeli.

Înregistrări video cu cadavrele au fost încărcate pe youtube.

Grupul anti-guvern, Comitetele Locale de Coordonare, a relatat că "numărul morţilor s-a dublat în ultimele zile, din cauza execuţiilor şi a crimelor săvârşite în semn de răzbunare". Acesta a susţinut că mai multe sute de oameni au fost ucişi în suburbie.

"Daraya, un oraş al demnităţii, a plătit un preţ greu pentru că a cerut libertate", au declarat Comitetele, adăugând că "numărul morţilor s-a dublat în ultimele zile, din cauza execuţiilor şi a crimelor în semn de răzbunare."

Înainte ca oraşul să fi fost invadat de forţele regimului, el a fost bombardament continuu mai multe zile, au relatat activiştii. Regimul a reţinut peste 1755 de persoane de la recâştigarea controlului asupra oraşului.

Agenţia oficială de ştiri a raportat că pentru masacru sunt responsabile armate teroriste.

"Forţele noastre armate eroice au curăţat Daraya de rămăşiţele grupurilor armate teroriste care au comis crime şi au speriat fiii oraşului şi care au sabotat şi distrus proprietatea publică şi privată", a relatat ea potrivit Associated Press.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor