"Suntem pedepsiţi pentru că spunem adevărul" - Medic stomatolog acuză corupţie şi grave abuzuri în sistem

Dr. Mihaela Cuţuii Pardos
Dr. Mihaela Cuţuii Pardos (Epoch Times)

Medicul stomatolog Mihaela Cuţui a lansat un apel public către autorităţile statului român şi către colegii săi de breaslă, acuzând grave abuzuri la adresa sa şi a altor doi colegi pe motiv că au vorbit public despre încălcări flagrante ale legii la nivelul conducerii Colegiului Medicilor Dentişti din România (CMDR). Apelul a fost trimis şi Preşedinţiei, premierului Dăncilă, ministrului Sănătăţii, Secretariatului General al Ministerului Sănătăţii, precum şi tuturor filialelor CMDR din ţară.

Potrivit doctoriţei, care este şi avertizor de integritate public, ea şi alţi doi medici au fost deferiţi Comisiei superioare de disciplină pentru a fi excluşi din profesie deoarece s-au ridicat împotriva corupţiei medicale. Ori, "excluderea sau suspendarea unui medic din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România înseamnă că acel medic nu poate profesa ca medic".

Doctoriţa Cuţui susţine că aceste lucruri se întâmplă deoarece la conducerea CMSR a ajuns un "grup mafiot condus de Ionescu Ecaterina" şi că Ministerul Sănătăţii şi Secretariatul general al acestuia au fost informaţi permanent de toate încălcările legii efectuate de acest grup mafiot dar n-au făcut absolut nimic.

Mihaela Cuţui mai acuză că Regulamentul electoral al Colegiului Medicilor Stomatologi din România a fost adoptat abuziv, cu încălcarea legii şi anunţă că îşi rezervă dreptul de a protesta în mod democratic în faţa Ministerului Sănătăţii până la rezolvarea situaţiei. Totodată, doctoriţa le cere şi colegilor săi să se implice în curăţenia care trebuie făcută şi la nivelul colegiilor teritoriale.

Reamintim că doctoriţa Cuţui a fost chemată în faţa Comisiei Superioare de Disciplină a Colegiului Medicilor Stomatologi din România pentru a da socoteală după ce a semnalat în presă cazul unui medic străin, Adi Ammar care, deşi nu ştia română, a primit atestat de cunoaştere a limbii, act obligatoriu pentru dreptul de practică. Medicul mai opinează că pare că există o reţea care facilitează înscrierea medicilor din spaţiul non-UE în România şi după 3 ani de figuraţie în Colegiul Medicilor Stomatologi din România pleacă în spaţiul european.

Interesant este însă că timişoreanca spune că înainte de a se adresa presei, a sesizat acest caz nu doar organelor de cercetare (DNA, DIICOT, Parchetul) ci şi Ministerului Sănătăţii. Problema însă nu s-a rezolvat... iar Mihaela Cuţui a ajuns să fie cercetată disciplinar. În aceste condiţii, medicul vorbeşte despre o încercare de intimidare a sa, încercare ce nu va reuşi însă, susţine ea. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Redăm integral apelul doctoriţei Cuţui. Redacţia noastră a solicitat şi poziţia conducerii CMDR însă nu a primit un răspuns până la data publicării acestui articol. Vom reveni cu poziţia Ecaterinei Ionescu în momentul în care aceasta ne va parveni.

"Apel public către lege şi autorităţile statului român!

Subsemnata Dr.Mihaela Cuţui, medic stomatolog cu practică publică în jud. Timiş, membră în consiliul teritorial al Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş, în calitate de avertizor de integritate public conform L571/2004, invocând art.29 şi 30 din Constituţia României, fac următorul apel public către lege şi autoritatea statului!

Am ezitat să scriu acest apel pentru că eu cred că este umilitor ca într-un stat ce-şi zice democratic, în care timp de 2 ani de zile am sesizat toate instituţiile statului de drept Colegiile teritoriale ale medicilor stomatologi din România despre încălcările flagrante ale legii de la nivelul conducerii Colegiului Medicilor Stomatologi din România dar nu s-a mişcat nimic în vederea corectării situaţiilor semnalate, dimpotrivă, s-au agravat!

Nu aş fi ajuns atât de departe în această luptă împotriva corupţiei medicale dacă în spatele meu nu ar sta colegii mei din jud. Timiş şi care mi-au acordat de 3 ori votul lor de încredere, precum şi cele 26 de judeţe din ţară care s-au alăturat cauzei noastre.

Din această cauză Colegiul Medicilor Stomatologi Timiş a fost supus şicanelor şi hărţuielilor de către acest grup mafiot aflat la conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România condus pe persoana Ionescu Ecaterina.

Acest Colegiu Naţional a fost acaparat de un grup organizat de persoane condus de persoana Ionescu Ecaterina care, au instaurat o dictatură şi au elaborat propriile legi interne care încalcă legea 95/2006 şi Constituţia României, sfidând Ministerul Sănătăţii.

Fac parte din lotul celor 3 medici (dr. Şutean Dan-Timiş, dr. Mirela Gaston-Mureş şi subsemnata) din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România care am fost deferiţi Comisiei superioare de disciplină pentru a fi excluşi din profesie doar pentru faptul că am spus şi spunem adevărul, dar mai sunt şi alţi preşedinţi care au fost daţi afară sau au fost determinaţi să plece pentru că nu erau de acord cu acţiunile preşedintei Ionescu Ecaterina.

Menţionez că pentru fiecare afirmaţie a mea am dovadă şi înregistrări iar toate aceste dovezi au fost înaintate organelor de drept şi care probabil au fost băgate într-un sertar. (Aşa afirmă persoana Ionescu iar drept dovadă stau sesizări penale făcute la adresa dânsei acum 5 ani şi care s-au clasat.)

Vă rog, daţi şi o căutare pe internet cu numele dânsei, căutaţi-le pe cele din Puterea."Vina" mea este că am dezvăluit public şi în presă existenţa unui medic dr. Adi Ammar care s-a prezentat la Colegiul Medicilor Stomatologi Timiş şi care avea certificat lingvistic pentru limba română eliberat de către Colegiul Medicilor Stomatologi România dar acest medic nu ştia nici un cuvânt în limba română. S-a prezentat cu interpret şi s-a vorbit în limba franceză. Văzând că nu este înscris în Colegiul Timiş, acest medic a avut o reacţie de iritare afirmând "de ce nu se poate rezolva problema ca la Bucureşti".... Acum, figurează cu practică permanentă în Bucureşti.

Din ce am aflat de pe surse se pare că există o reţea care facilitează înscrierea medicilor din spaţiul non-UE în România şi după 3 ani de figuraţie în Colegiul Medicilor Stomatologi România pleacă în spaţiul european. La fel, există un alt medic a cărui diplomă nu a fost recunoscută în Italia, are o condamnare în Italia dar diploma lui a fost recunoscută de Ministerul Educaţiei şi profesează, bine mersi, în Bucureşti. Din ceea ce am aflat este că l-a ajutat pe Matteo Politti, acel medic "estetician".

Toate acestea se întâmplă sub conducerea persoanei Ionescu Ecaterina care având un cumul de funcţii s-a căţărat cu tupeu şi indecent în fruntea stomatologiei româneşti discreditând prin impostură şi fals această profesie. În anul 2006 această persoană Ionescu Ecaterina, fără să aibe criteriile necesare (am copia actului cu criteriile şi semnătura dânsei în care recunoaşte asta), a ajuns profesor universitar şi datorită acestei înşelăciuni a acaparat toate funcţiile de conducere pe linie stomatologică şi având la această oră un venit mai mare decât preşedintele României doar din jupuiala medicilor practicieni şi cumulul de funcţii.

Această persoană nici nu profesează în cabinet de peste 20 de ani iar rolul pe care-l are este de a trăda breasla practicienilor. Asta a dovedit şi a făcut.

Profesia medicală stomatologică are lege specială din 2006 conform cerinţelor UE iar Ministerul Sănătăţii în calitate de autoritate de stat, urmăreşte ca activitatea CMSR să se desfăşoare în condiţiile legii ( art.550 din L95/2006). Niciodată până în prezent la şedinţele Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor Stomatologi din România nu a participat reprezentantul Ministerului Sănătăţii cu rang de secretar de stat, nu ştim cine este acesta, nu a fost votat de către Consiliul Naţional (art.551 din L95/2006), la fel, nu există nici în Comisia superioară de disciplină reprezentantul Ministerului Sănătăţii cu rang de secretar de stat, la fel nici în cadrul Comisiei electorale centrale.

Actuala Comisie superioară de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România este lovită de nulitate datorită următoarelor argumente legale:

- nu există nici o decizie a Ministerului Sănătăţii în acest sens din anul 2015, când a reînceput noul mandat al actualei conduceri a Colegiului Medicilor Stomatologi România.

(ceea ce s-a întâmplat în data de 21. 06. 2019, anume prezenţa d-nei Gabriela Angheloiu, director resurse umane în Ministerul Sănătăţii (rang de funcţionar) în Comisie superioară de disciplină a fost, cred, datorită informării mele către Ministerul Sănătăţii şi din ceea ce am aflat pe surse, această d-nă este o bună cunoştinţă cu d-na Ionescu Ecaterina).

-deciziile de numire trebuiau să fie publice pe site-ul Colegiului Medicilor Stomatologi România.

În concluzie, această Comisie, conform celor de mai sus, este lovită de nulitate şi nu poate emite nici o decizie care să aibe valoare juridică, cu atât mai puţin are calitatea juridică de a ne judeca pe noi sau de a ne sancţiona pentru faptul că am spus adevărul. Tot ce a judecat această Comisie superioară de disciplină începând cu 2015 este lovit de nulitate.

Precizez că excluderea sau suspendarea unui medic din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România înseamnă că acel medic nu poate profesa ca medic.

Chiar vreau să văd asta....că suntem pedepsiţi pentru că spunem adevărul!!!!

Pentru faptul că am sesizat permanent încălcările flagrante ale legii de către actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi România, pentru că împreună cu colegii mei am dezvăluit jaful din banii medicilor practicieni din România, faptul că au "modificat" legea 95/2006 cu un articol din Regulamentul de organizare şi funcţionare în vederea legiferării mandatelor legislative nelimitate,acest grup aflat la conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi România văzând lipsa de implicare a organelor de drept a acţionat în continuare elaborând decizii ( Nr.13/2 CN/2019 publicat în MO 659 din 8.08.2019si NR.14 /2 CN/ 2019 publicat în MO 657 din 7.08. 2019) care restrâng drepturile medicilor practicieni ( în care s-au introdus comisii de evaluare psihiatrică numiţi de către conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România şi comisii de expertiză medicală????? adică mai clar, eşti incomod pentru noi şi te declară comisia noastră nebun şi inapt de muncă în profesie şi drept urmare te dăm afară pentru că noi putem face asta). Aceste decizii încalcă orice lege actuală din România!

Punctul culminant este apariţia în MO partea I 707/ 28.08.2019, decizia nr.18/2CN - Regulamentului electoral al Colegiului Medicilor Stomatologi România DAR în care apare ca emitent Ministerul Sănătăţii???? Adică să înţelegem ca persoana preşedinta Ionescu Ecaterina e în Ministerul Sănătăţii şi la decizia dânsei Ministerul Sănătăţii este eminentul dorinţelor viciate ale acestei persoane????

Conform legii această decizie trebuia aprobată şi votată în Consiliul Naţional şi votată în Adunarea Generală Naţională a Colegiului Medicilor Stomatologi România. În formă publicată în M.O.încalcă L95/2006 Şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a CMSR, Regulament care a mai fost modificat doar pentru a restrânge puterea democratică din Colegiu. Exemplific:

-a scos procesele verbale ( nu s-au făcut niciodată) şi s-a introdus redactarea de "minute". În acest mod nimeni nu mai poate verifica nimic.

-a redus norma de reprezentare a membrilor în Adunarea Generală Naţională şi astfel sunt peste 26 de judeţe care vor avea doar 1 singur reprezentant iar în acest mod persoana Ionescu Ecaterina poate controla doar cu voturile celor din Bucureşti alegerile care vin şi unde doreşte să fie preşedintă pe viaţă.

În decembrie 2019 sunt alegeri la Colegiu şi persoana Ionescu Ecaterina împreună cu grupul doresc să fie pe viaţă la conducere aşa cum şi-au "aranjat" "legile". Acest Regulament electoral încalcă toate legile. Argumentez:

-se spune că acest Regulament a fost votat conform deciziei Adunării Generale Naţionale nr.5/ 2007, greşit, trebuia votat în martie 2019 dacă preşedinta Ionescu Ecaterina ar fi minţit şi manipulat despre judeţul Timiş ( avem înregistrarea), iar apoi se spune în text că acest Regulament abrogă vechiul Regulament din 10.01.2017

- acest regulament nu a fost aprobat de către Consiliul Naţional, nu există decizie şi nu spune când intră în vigoare.

- mai mult, art. 71 spune că "CMSR va distribui prezentul regulament electoral în format electronic şi tipărit tuturor consiliilor colegiilor teritoriale după votarea şi adoptarea în Consiliul Naţional". În concepţia persoanei Ecaterina Ionescu asta înseamnă democraţie. Publică în MO că doar are preşedinţi de Colegii teritoriale care-mi sunt aserviţi, în poziţia ghiocel. Altfel, îi face nebuni şi inapţi.

- în acest regulament electoral s-au introdus deciziile amintite mai sus care restrâng drepturile medicilor stomatologi practicieni.

- pentru că persoana preşedintă Ionescu şi-a modificat prin fals în lege numărul de mandate şi numărul de ani al mandatului, acest aspect nu este înscris în acest Regulament electoral adică numărul de mandate şi durata unui mandat, practic vrea pe viaţă.

-se limitează abuziv accesul mass-mediei la desfăşurarea alegerilor ( doar 3 reprezentanţi şi aceştia, probabil, vor fi "stimulaţi" corespunzător).

-în Regulamentul electoral lipseşte reprezentantul Ministerului Sănătăţii cu rang de secretar de stat care trebuie să fie numit prin decizie în urma cererii înaintate de către preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi România iar decizia trebuie să fie publică pe site-ul Colegiului Medicilor Stomatologi România.

Cireaşa de pe tort din acest Regulament electoral este articolul 3(b şi c) şi art.4(2) care mai pe înţelesul tuturor spun că: dacă ai fost sancţionat sau suspendat din calitatea de membru din Colegiu nu ai dreptul de a vota sau de a fi ales şi articolul 6(2) care spune că doar membrii Adunării Generale Naţionale pot candida pentru funcţiile din cadrul Biroului Executiv Naţional. Aceasta este o limitare şi o discriminare. Practic din ce rezultă, prin acest Regulament electoral s-a modificat inclusiv Regulamentul de organizare şi funcţionare a CMSR.

Întreb din nou, Ministerul Sănătăţii este emitentul încălcările legii???? Este dreptul nostru să ştim persoana care a putut da girul unei asemenea manipulări şi încălcări ale legii!!!! Vorbim de corupţie la cel mai înalt nivel???

Este clar că reprezentăm o ameninţare democratică la varianta lor coruptă!

Iar în acest scop foloseşte o Comisie superioară de disciplină lovită de nulitate şi a cărei preşedintă este dr. Mariana Păcuraru ( Târgu-Mureş) şi care au introdus în Codul deontologic al Colegiului, art.23(2) care interzice ieşirea în presă a vreunui medic fără acordul conducerii Colegiului Medicilor Stomatologi România, încălcând astfel art.29 şi art. 30 din Constituţia României. Niciodată în articol dintr-un regulament nu poate anula o lege. Doar în Colegiul Medicilor Stomatologi România se poate! Acest grup infracţional organizat poate orice!

Este revoltător şi inadmisibil ceea ce se întâmplă, este jignitoare reacţia Ministerul Sănătăţii care conform art.552 şi 553 trebuia să aibe o reacţie în punctul de vedere al legii. Art.553 din L 95/ 2006 spune foarte clar că: în cazul nerespectării prevederilor din art.552 (corectarea în termen de 15 zile a "derapajelor"), atunci Ministerul Sănătăţii se adresează instanţelor judecătoreşti competente.

Menţionez că am făcut plângere penală şi am un răspuns de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 care a spus că persoana Ionescu Ecaterina este în cercetare. Conform legii în vigoare pentru dânsa se poate aplica prezumţia de nevinovăţie dar pentru noi, cei care am sesizat în baza dovezilor toate încălcările repetate ale legii, nu, şi de aceea ne sunt îngrădită drepturile în mod mişelesc???? Sub ochii Ministerului Sănătăţii?????

Această situaţie nu mai poate trena la nesfârşit şi cu complicitatea organelor de drept, cu complicitatea unor preşedinţi de Colegii aserviţi şi incapabili de a lua o poziţie în spiritul legii adevărate, de aceea, dacă acest apel public către lege nu este luat în considerare mă văd nevoită să protestez în mod democratic în faţa Ministerului Sănătăţii până la rezolvarea situaţiei.

Ministerul Sănătăţii şi Secretariatul general al acestuia au fost informaţi permanent de toate încălcările legii efectuate de acest grup mafiot.

Ştiu că sunt şi alte probleme mari în sectorul public medical dar şi noi, medicii practicieni suntem 22.000 la nivel de ţară.

S-a permis crearea unui structuri paralele care se erijează în justiţie, care au acaparat o profesie nobilă. În primul rând ca om şi apoi ca şi medic mă simt jignită şi umilită să fiu condusă de un grup în care sunt mincinoşi, impostori şi plagiatori. Iar în democraţie, infractorii stau la puşcărie!

Au trecut 30 de ani de la revoluţie şi nu vrem să fim părtaşi la crearea unui nou Ev Mediu, cu atât mai puţin în stomatologia românească!

Fac un apel şi către toţi medicii stomatologi din ţară, implicaţi-vă în curăţenia care trebuie să apară la nivelul Colegiilor teritoriale. Promovaţi colegi cărora le pasă de profesie şi care muncesc în cabinete!

Închei dar nu înainte de a pune o întrebare cu riscul de a fi obraznică: Dacă instituţiile de drept nu mai există sau sunt incapabile, atunci avem permisiunea să ne facem dreptate singuri?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne