SUA şi Grecia participă la exerciţii militare comune la graniţa cu Turcia

Tancuri americane M1A2 Abrams.
Tancuri americane M1A2 Abrams. (Captură Foto)

Grecia, împreună cu Statele Unite, va începe luni un exerciţiu militar de cinci zile folosind tancuri, lângă graniţa terestră cu Turcia.

Potrivit ziarului grec Ethnos, exerciţiile comune greco-americane vor avea loc în perioada 14 - 18 septembrie la Centrul de instruire Xanthi. Conform raportului, SUA va participa cu modelul Abrams modificat pentru M1A2.

Publicaţia a notat că va exista o competiţie între echipajele de tancuri care participă la manevre în arta conducerii şi preciziei de tragere (Tank Challenge 2020), organizată de Corpul Xanthi IV al Armatei Greceşti.

Anterior, canalul grecesc „Open TV” indică faptul că exerciţiile comune ale Greciei şi ale Statelor Unite cu participarea tancurilor şi vehiculelor blindate vor fi organizate pentru a menţine disponibilitate maximă a trupelor greceşti.

Canalul a raportat că este pentru prima dată când americanii participă la astfel de exerciţii la sol în nord-estul Greciei, unde anterior se desfăşurau exerciţii militare greceşti cu participarea unităţilor militare din Franţa şi Emiratele Arabe Unite.

Manevrele comune la care participă tancurile americane au fost anunţate la 8 septembrie, pe fondul rapoartelor că Ankara a desfăşurat 40 de tancuri turceşti la graniţa cu Grecia.