SUA: Război între Donald Trump şi unul dintre pilonii campaniei sale. Steve Bannon îl acuză pe fiul lui Trump de colaborare cu Rusia

Steve Bannon.
Steve Bannon. (Getty Images)

Avocaţii preşedintelui american Donald Trump i-au trimis miercuri o scrisoare fostului strateg şef al Casei Albe, Steve Bannon, prin care i-a cerut să se abţină să facă “declaraţii compromiţătoare” despre Trump şi familia sa, potrivit unui nou raport.

ABC News a afirmat că, în scrisoare, Bannon este acuzat de încălcarea unui acord de confidenţialitate semnat ca parte a activităţii sale în campania lui Trump.

Motivul scandalului este o carte recent lansată de autorul Michael Wolff, în care Bannon face referiri la Donald Trump şi membrii familiei sale.

“Aţi încălcat acordul, printre altele, prin faptul că aţi discutat cu autorul Michael Wolff despre Trump, membrii familiei sale şi membrii campaniei, dezvăluind informaţii confidenţiale domnului Wolff şi făcând declaraţii compromiţătoare şi, în unele cazuri, declaraţii calomniatoare despre domnul Trump şi membrii familiei sale”, a scris Charles Harder, unul dintre avocaţii preşedintelui american, potrivit ABC News.

Extrase din cartea lui Wolff au fost publicate miercuri în New York Magazine.

În acele pasaje, Bannon a descris o întâlnire ce a avut loc în iulie 2016 în Trump Tower, la care a participat Donald Trump Jr. şi un avocat rus, ca fiind “o trădare” şi “nepatriotică”.

De asemenea, Bannon a afirmat că el crede că nu există nicio şansă ca preşedintele Trump să nu fi ştiut despre întâlnire, lucru care ar contrazice declaraţiile precedente ale Casei Albe.

“Îl vor sparge pe Don jr. precum un ou la televiziunea naţională”, ar fi declarat Bannon.

Bannon, care a fost concediat din funcţia de la Casa Albă în august 2017, este citat deseori în pasajele extrase din cartea lui Wolff ca fiind o figură centrală în cercul de apropiaţi ai lui Trump.

Bannon, cunoscut pentru naţionalismul său, este editor şef al publicaţiei Breitbart News şi unul dintre criticii cei mai vehemenţi ai establishmentului politic de la Washington. El, împreună cu întreaga sa publicaţie, a jucat un rol determinant în asigurarea victoriei electorale a lui Trump în timpul campaniei din 2016.

Trump l-a criticat miercuri pe Bannon, descriindu-l ca pe cineva care şi-a umflat rolul deţinut în cadrul administraţiei SUA.

“Steve pretinde că este în război cu mass media, pe care o numeşte ca făcând parte din opoziţie, şi totuşi şi-a petrecut timpul la Casa Albă doferind informaţii false mass mediei pentru a lăsa impresia că este mult mai important decât era de fapt”, a susţinut liderul american într-o declaraţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe