SUA pregătită să anunţe măsuri retaliatorii împotriva hackingului rusesc

Într-o mişcare ce va amplifica tensiunile dintre SUA şi Rusia, Casa Albă a anunţat că este pregătită să ia măsuri împotriva Moscovei pentru presupusa sa interferare cu alegerile prezidenţiale americane. Kremlinul a ameninţat că va răspunde la măsurile Washingtonului.
Preşedintele american Barack Obama.
Preşedintele american Barack Obama. (Captură Foto)

Statele Unite vor anunţa în scurt timp măsuri retaliatorii împotriva Rusiei pentru presupusa scurgere de informaţii obţinute prin hackuirea emailurilor democraţilor americani în perioada alegerilor prezidenţiale din SUA din luna noiembrie într-un efort aparent de a-l ajuta pe republicanul Donald Trump, conform rapoartelor media americane.

Măsurile ar putea include sancţiuni economice, acuzarea unor hackeri cunoscuţi, restricţii aplicate diplomaţilor ruşi, precum şi publicarea de informaţii stânjenitoare despre oficialii ruşi, au declarat oficialii americani pentru Reuters, Washington Post şi alte organizaţii media.

Rusia a negat în repetate rânduri acuzaţiile că ar fi interferat cu alegerile prezidenţiale americane.

Preşedintele ales Donald Trump a declarat, la rândul său, că se îndoieşte că Rusia a interferat cu procesul electoral, în ciuda faptului că serviciile de informaţii americane au afirmat că Moscova a interferat în alegeri.

Preşedintele american Barack Obama, care va fi înlocuit în ianuarie 2017 de către Donald Trump, a declarat recent la radioul naţional că SUA trebuie să ia şi va lua măsuri împotriva Rusiei pentru interferarea în alegerile prezidenţiale.

Când a fost întrebată despre rapoartele privind măsurile retaliatorii ale SUA, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat miercuri că Rusia va răspunde la orice tip de măsuri anunţate de Casa Albă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe