SUA ar putea cumpăra avioane ale unei companii ruseşti falimentare pentru a le transforma în Air Force One

Forţa Aeriană a Statelor Unite a anunţat marţi că negociază cumpărarea a doua avioane Boeing 747, care au fost abandonate de o companie aeriană rusească falimentară, cu scopul de a le transforma în următoarele avioane prezidenţiale Air Force One.
Avionul prezidenţial american Air Force One.
Avionul prezidenţial american Air Force One. (Wikipedia.org)

Vânzarea ar putea salva forţa aeriană americană de milioane de dolari şi ar avea loc după ce preşedintele Donald Trump a descris costul estimativ al construirii de noi avioane Air Force One, cu design special, ca fiind “ridicol”.

Administraţia SUA dispune de două avioane speciale Air Force One – unul pentru preşedinte şi unul de rezervă.

Avioanele au fost solicitate iniţial în 2013 de către compania aeriană rusă Transaero, dar compania a dat faliment în 2015 şi nu a preluat comanda.

Avioanele se află acum pe un aeroport din deşertul californian Mojave.

Transformarea unor astfel de avioane de mare capacitate în centre de comandă de lux pentru preşedintele SUA până în 2022 a fost estimată la un cost de cel puţin 3,2 miliarde de dolari.

Boeing vinde avioane 747 nerecondiţionate cu preţul de aproximativ 390 milioane de dolari bucata.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe