WikiLeaks publică zeci de mii de emailuri piratate ale campaniei lui Emmanuel Macron

Peste 20.000 de emailuri ce aparţin campaniei prezidenţiale a lui Emmanuel Macron au fost publicate de WikiLeaks.
(Captură Foto)

Website-ul a publicat luni setul de emailuri piratate sub forma unei arhive pentru cercetare. Acţiunea are loc la trei luni după ce campania lui Macron a fost atacată cibernetic în ajunul alegerilor prezidenţiale, câştigate în final de Emmanuel Macron.

WikiLeaks, cunoscut pentru publicarea unei cantităţi imense de date şi informaţii ale agenţiei americane de spionaj, a declarat că emailurile publicate luni sunt din perioada martie 2009 – 24 aprilie 2017.

Organizaţia a confirmat că 21.075 de emailuri au fost trimise sau primite de adrese asociate cu campania lui Macron prin verificarea “cheilor de domeniu” folosite pentru a semna emailurile. Site-ul a mai publicat alte 50.773 de emailuri pe care nu le-a putut verifica.

În total, au fost divulgate 71.848 de emailuri, 26.506 de documente ataşate şi detaliile a 4.493 de expeditori unici.

Campania lui Macron anunţase că a fost atacată în 5 mai, cu doar câteva zile înainte ca acesta să obţină victoria în runda finală în faţa Marinei Le Pen.

Anterior, membrii campaniei lui Macron au învinuit Rusia de hacking, iar unii cercetători în securitate cibernetică au asociat atacul cu un grup cunoscut ca APT28 sau Fancy Bears – grup deseori asociat cu Moscova -, care a fost suspectat că ar fi hackuit democraţii americani în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016.

Rusia a negat orice legătură cu hackingul, iar directorul Agenţiei franceze pentru Securitate Cibernetică, Guillaume Poupard, a afirmat că nu există nicio dovadă privind interferenţa rusă. Luni, WikiLeaks, a făcut referire la comentariile lui Poupard când a publicat emailurile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe