Sturza: Cât de rapid se prăbuşeşte „imperiul” lui Plahotniuc. Dacă Chişinăul ar adopta o lege a lustraţiei, Moldova ar rămâne fără „elite”

Plahotniuc s-a trezit cu bunurile sechestrate de procurorii din „sistemul” construit chiar de el, a punctat fostul premier moldovean, adăugând că sistemul construit prin frică şi umilinţă doar aşa se prăbuşeşte, atrăgând după sine multă mizerie.
Şedinţă în cadrul Partidului Democrat, condusă de Plahotniuc
Şedinţă în cadrul Partidului Democrat, condusă de Plahotniuc (facebook.com / Vlad Plahotniuc)

Fostul prim-ministru moldovean, Ion Sturza, consideră că sechestrul pus pe mai multe dintre proprietăţile de lux ale fostului preşedinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, actualmente deputat în Parlamentul Republicii Moldova „e ceva!”.

„Cât de rapid se prăbuşeşte „imperiul" domnului Plahotniuc. Astăzi aflăm despre sechestrul aplicat de procurorii din „sistemul" construit de el(!) pe „activele" din Moldova, inclusiv asupra faimosului hotel „Nobil”, devenit sinonim al dezmăţului şi al controverselor. Puţini ştiu că până nu demult acesta a fost hotelul preferat şi acreditat în care se opreau reprezentanţii multor instituţii internaţionale şi ai Ambasadei SUA la Chişinău.

Ba mai mult, mulţi străini (inclusiv angajaţi ai Ambasadei SUA) frecventau săptămânal sauna de acolo. Nu mai vorbesc de oaspeţii dragi din România. Şampanie, „ţigarete”, video, foto la pachet... Aparent totul se îndrepta către un mandat internaţional de arestare”, scrie Ion Sturza pe pagina sa de Facebook.

În contextul numărului mare de demisii anunţate în ultimile două săptămâni la Chişinău, Sturza a specificat că sistemul construit prin frică şi umilinţă doar aşa se prăbuşeşte, atrăgând după sine multă mizerie. Mai mult decât atât, omul de afaceri a mai menţionat că problema cea mai mare la momentul actual este că în acest sistem au fost antrenaţi foarte mulţi – ”de la opincă la vlădică”.

Potrivit fostului premier moldovean, în cazul în care autorităţile de la Chişinău ar adopta o lege a lustraţiei după exemplul ucrainean, Republica Moldova ar rămâne fără „elite".

„Luaţi lista invitaţilor de la nunta lui Şor şi înregistrările de la „Nobil” şi veţi avea în faţa tot ”iconostasul””, a punctat Ion Sturza.

Totodată, acesta a ţinut să specifice că a fost rugat de mai mulţi „oameni dragi mie” să nu mai facă astfel de comentarii pe Facebook, că ar învrăjbi lumea.

„Ce să zic? E încă multă frică în Moldova... Încă se teme lumea că se va întoarce „căpcăunul". Ce soartă groaznică... Sigur, se va întoarce, dar numai ca să răspundă pentru ceea ce a făcut. Au frică? E firesc, omenesc la ce am avut în aceşti ani. Dar e firesc să avem şi un pic de demnitate”, a conchis Sturza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe