Ion Sturza: Moldova tot mai izolată. Transferurile băneşti - strict verificate de către băncile statelor UE

Moldovenii sunt trataţi ca cei din Coreea de Nord, Somalia etc, acesta fiind rezultatul „faimei” duse în întreaga lume de furtul miliardului, spălării de bani, dar şi „invenţiilor” fiscale din ultima perioadă, afirmă fostul premier al RM.
Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova şi om de afaceri
Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova şi om de afaceri (timpul.md)

Fostul premier moldovean Ion Sturza, actual om de afaceri susţine că băncile centrale ale statelor care fac parte din Uniunea Europeană, dar şi multe alte state au impus tacit băncilor comerciale reguli foarte stricte de verificare a transferurilor băneşti către şi din Republica Moldova. Indiferent că e vorba de persoane fizice sau companii, rezidenţi sau nerezidenţi.

Ion Sturza menţionează că validarea tranzacţiilor durează săptămâni în şir şi necesită zeci de documente. În plus, zeci de „persoane” publice din Moldova - chiar dacă au sau nu expunere politică - sunt plasate în liste negre.

”Astfel, moldovenii sunt trataţi ca şi cei din Coreea de Nord, Somalia şi Iran... E rezultatul „faimei” duse în lumea întreagă cu furtul miliardului, spălării de bani, dar şi „invenţiilor” fiscale din ultima perioadă! Mă mir că toţi tac chitic şi rabdă umiliţi... Mai e loc de mai mult? O deconectare de SWIFT?”, se întreabă retoric fostul premier.

Este rezultatul firesc al noii legislaţii privind cetăţenia şi ”amnistia fiscală” a ţinut să sublinieze în context, activistul civic Paşa Valeriu precizând că ”arhitecţii noii scheme se cred cei mai şmecheri şi că nu îi vede nimeni. Se vede.”

De menţionat că deconectarea de la SWIFT (codul unic de identificare a fiecărei bănci care este utilizat în cadrul tranzacţiilor bancare internaţionale) sau anularea acordului comercial cu UE şi România, pot duce la situaţia în care businessmanii moldoveni nu vor mai putea exporta în UE mărfuri beneficiind de condiţiile privilegiate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe