Ion Sturza: Din surse demne de încredere, Plahotniuc s-ar afla în SUA. Acum se "lucrează" cu el

Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova şi om de afaceri
Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova şi om de afaceri (timpul.md)

”Fuga în gura leului!”, scrie fostul premier moldovean Ion Sturza, pe pagina sa de Facebook, după anunţul făcut de fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, luni dimineaţa, privind depunerea mandatului de preşedinte al partidului.

„Din surse demne de încredere am aflat că domnul Plahotniuc s-ar afla în SUA. Interesant... Acum se "lucrează" cu el. Să nu se creeze impresia că acceptul de a părăsi scena politică din Republica Moldova, gestul cu mutarea ambasadei la Ierusalim şi semnarea contractului de vânzare a fostului Stadion Republican i-au „îmbunat” pe americani. Nu, ei folosesc şi trimit mai departe „по етапу" (pe etape n.r.).

Unde anume, vom vedea. Cert este că opinia publică din Republica Moldova este în drept să afle de la Ambasada SUA la Chişinău dacă cetăţeanul respectiv este în siguranţă în America. Gestul de azi cu „retragerea" de la conducerea PDM se poate citi astfel: „Pa, dragi camarazi, sunteţi pe cont propriu, bani nu-s, dar voi ţineţi-vă... Domnul Diacov, ai culoar liber de a avea grijă de activişti””, se arată în postarea fostului premier.