Stoltenberg: NATO va răspunde oricărui atac asupra Poloniei şi ţărilor baltice

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg (Sean Gallup/Getty Images)

Alianţa NATO va răspunde la orice atac asupra Poloniei sau a ţărilor baltice, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu publicat marţi.

„Prin prezenţa forţelor NATO în Polonia şi în ţările baltice, trimitem Rusiei un semnal foarte puternic: dacă există un atac asupra Poloniei sau al ţărilor baltice, întreaga alianţă va răspunde”, a declarat acesta înaintea summitului alianţei.

NATO nu are o listă de adversari, dar Alianţa va răspunde atunci când va fi nevoie, a declarat Stoltenberg unui grup de publicaţii, inclusiv cotidianului polonez Rzeczpospolita, Süddeutsche Zeitung din Germania şi El Pais din Spania.

Statele Unite au cerut Turciei să sprijine un plan de apărare NATO pentru Marea Baltică şi Polonia. Turcia a refuzat până în prezent, spunând că NATO ar trebui să ofere Turciei mai mult sprijin politic în lupta sa împotriva miliţiei kurde din Siria.

Stoltenberg a declarat că nu se opune unei poziţii defensive mai puternice în Uniunea Europeană, dar a menţionat că nu are sens să încerce să înlocuiască NATO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe