Ştiţi cum se prepară un sandwich cu unt şi gem în spaţiu? Acest videoclip explică (video)

Un astronaut reuşeşte să controleze ingredientele unui sandwich în gravitate zero.

Astronautul Shane Kimbrough
Astronautul Shane Kimbrough (captură video youtube)

Cum gătesc astronauţii în spaţiu? Chiar şi prepararea unui sandwich are un grad ridicat de dificultate: gravitatea zero. NASA a distribuit un videoclip în care îl puteţi vedea pe astronautul Shane Kimbrough, comandantul expediţiei 50, cum îşi pregăteşte un sandwich cu unt de arahide şi gem. Deşi prepararea acestui tip de mâncare poate părea simplă, omul arată dificultăţile pe care le înfruntă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Prima provocare sunt ingredientele, deoarece în spaţiu nu există pâine. În schimb, ei folosesc o specie de tortilla (plăcintă din porumb, în America de Sud). Dar cel mai greu lucru este gestionarea gravitaţiei. „Totul poate pleca plutind, dacă pierzi controlul. Aşa că trebuie să susţinem obiectele cu bandă adezivă şi mult celofan”, spune Kimbrough, care a revenit săptămâna trecută dintr-o misiune de 173 de zile pe orbită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style