Ştiri pe scurt: Tenis - Trei jucătoare române în prima rundă a turneului BRD Bucharest Open (WTA)

(Dennis Grombkowski / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
08.07.2014

Trei jucătoare române, Alexandra Cadanţu, Raluca Olaru şi Andreea Mitu, vor evolua marţi în prima rundă a probei de simplu la turneul de tenis BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, la Arenele BNR din Capitală.

Toate cele trei vor juca pe Terenul Central, prima fiind Cadanţu, împotriva Petrei Cetkovska, urmată de Raluca Olaru (împotriva italiencei Knapp), iar Andreea Mitu va încheia ziua, în faţa polonezei Piter.

* Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea şi croatul Marin Draganja s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 426.605 euro, luni, după ce a dispus cu 7-5, 3-6, 10-8 de cuplul german Benjamin Becker/Jan-Lennard Struff. Mergea şi Draganja, favoriţii nr. 2 ai probei, şi-au asigurat un cec de 3.830 euro şi 45 de puncte ATP, iar în sferturi vor da piept cu câştigătorii meciului Mateusz Kowalczyk (Polonia)/Artem Sitak (Australia) — Nicolas Barrientos/Juan-Carlos Spir (Columbia).

* Tenismanul român Marius Copil şi partenerul său belgian Ruben Bemelmans au fost învinşi de cuplul Nicolas Mahut (Franţa)/Serghei Stahovski (Ucraina), cu 7-5, 4-6, 13-11, luni, în runda inaugurală a probei de dublu din cadrul turneului ATP pe iarbă de la Newport (SUA), dotat cu premii totale de 474.005 dolari. La simplu, Copil (23 ani, 161 ATP) va juca în primul tur cu croatul Ante Pavic (25 ani, 145 ATP). Cei doi s-au întâlnit anul acesta, în turul secund al calificărilor la Roland Garros, iar Pavic s-a impus cu 3-6, 6-3, 6-3.

* Selecţionata României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Croaţia, luni, după ce a învins Portugalia cu scorul de 25-21 (10-9), la Dugo Selo. Echipa antrenată de Seviştean Popa a avut în Dana Pricopi cea mai bună marcatoare, cu 9 goluri. În sferturi, România va înfrunta câştigătoarea dintre Brazilia şi Franţa, pe 9 iulie, la Koprivnica.

* Selecţionata României a fost învinsă categoric de formaţia Ungariei cu scorul de 82-41 (14-8, 21-17, 26-5, 21-11), luni, la Campionatul European de baschet feminin U-20, Divizia B, de la Sofia. După patru eşecuri consecutive, România este penultima (locul 9), cu 4 puncte, la fel ca Israelul (8) şi Norvegia (10). Marţi, România va înfrunta Israelul, de la ora 13,45.

* Campioana României la fotbal, Steaua Bucureşti, a terminat la egalitate cu formaţia cipriotă AEL Limassol, 1-1 (1-0), luni seara, în stagiul de la St George's Park (Anglia). Steaua a deschis scorul prin Lucian Sânmărtean (18), ciprioţii egalând pe final, prin Kiryakou (85).

* FC Viitorul Constanţa a surclasat selecţionata locală din Valle d'Aosta cu scorul de 16-0 (5-0), luni, în primul meci amical de fotbal jucat în stagiul de pregătire de la Saint Vincent (Italia). Antrenorul Bogdan Stelea a rulat întregul lot, format din 29 de jucători. Următorul adversar pe care Viitorul îl va întâlni este gruparea elveţiană FC Sion, la care joacă românul Ovidiu Herea, miercuri 9 iulie, de la ora 18,00 (ora României).

* Concordia Chiajna a fost învinsă de formaţia maghiară de primă ligă Puskas Akademia cu scorul de 3-2 (0-0), luni, într-un meci amical de fotbal jucat în stagiul de pregătire din Austria. Ilfovenii ''au avut meciul în mână, însă s-au relaxat prematur pe final şi au primit trei goluri din faze fixe'', precizează site-ul Concordiei.
Wellington şi Mihai Dina au marcat golurile echipei antrenate de Marius Şumudică.

* Alfredo Di Stefano, legenda fotbalului mondial şi a echipei Real Madrid, a încetat din viaţă luni, la vârstă de 88 de ani, anunţă L'Equipe. Alfredo Di Stefano era în comă în urma unei crize cardiace survenite sâmbătă la Madrid. Dublu Balon de Aur (1957 şi 1959), atacantul a purtat culorile clubului Real Madrid între 1953 şi 1964 şi a devenit o legendă la Real, pentru care a marcat peste 300 de goluri. Născut în Argentina, la Buenos Aires în 1926, el a fost naturalizat spaniol şi a purtat culorile celor două ţări pe scena internaţională.

* Comisia de disciplină a FIFA a anunţat luni că nu va deschide nicio procedură disciplinară împotriva lui Juan Zuniga, columbianul care l-a accidentat pe Neymar, iar cartonaşul galben pentru Thiago Silva rămâne valabil, astfel că brazilianul va suspendat la semifinala de marţi cu Germania, relatează AFP. "În acest caz particular, nu poate fi luată nicio măsură retrospectivă, incidentul implicându-l pe columbianul Juan Zuniga nescăpând atenţiei arbitrilor", a explicat comisia de disciplină a FIFA într-un comunicat, regretând "profund incidentul şi consecinţele serioase asupra sănătăţii lui Neymar".

* Pe avionul oficial al selecţionatei Braziliei la Campionatul Mondial de fotbal a fost imprimat un mesaj de susţinere pentru Neymar, jucătorul vedetă al acestei echipe care s-a accidentat în meciul contra Columbiei şi care nu va mai putea participa la restul competiţiei, a anunţat luni compania aeriană Gol. Vopsit în culorile selecţionatei braziliene, avionul poartă în prezent şi mesajul '#éTóiss', expresie frecvent folosită de Neymar cu prietenii săi pe reţelele sociale.

* Germanul Marcel Kittel (Giant) şi-a adjudecat etapa a 3-a a Turului ciclist al Franţei, desfăşurată luni între Cambridge şi Londra, înregistrând astfel a doua sa victorie în actuala ediţie, cea cu numărul 101, a "Marii Bucle", în timp ce italianul Vincenzo Nibali (Astana) îşi păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general. Marţi este programată etapa a 4-a, prima pe continent, între localităţile Le Touquet-Paris-Plage — Lille Metropole (163,5 km).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor