Ştiri pe scurt: Tenis de masă - Sportivii români în finala Campionatului European de la Riva del Garda (Italia)

(GOH CHAI HIN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
15.07.2014

Echipele de cadeţi şi cadete ale României vor lupta pentru medaliile de aur la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Riva del Garda (Italia), în timp ce echipa de junioare va disputa finala mică.

La cadeţi, România (Rareş Şipoş, Cristian Pletea, Alin Spelbuş şi Dragoş Oprea) a trecut în sferturi de Danemarca, scor 3-1, iar în semifinale a dispus de Rusia cu 3-1, urmând să înfrunte Franţa în finala de marţi (18,30, ora României). Echipa de cadete (Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Tania Plăian, Mihaela Plăeaşu) a dispus în sferturi de Ucraina, cu 3-2, a învins Germania în semifinală, cu 3-0, iar marţi va disputa finala cu Rusia (21,00).

* Tenismanul român Marius Copil a fost învins de americanul Jared Donaldson, cu 7-5, 6-1, luni, în manşa inaugurală a turneului challenger de la Binghamton (New York), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari. Copil (23 ani, 160 ATP), al patrulea favorit, a fost nevoit să treacă de calificări, dar a fost învins de un tenisman de 17 ani (343 ATP).

* Vasile Zavoda, unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din istoria clubului Steaua Bucureşti, s-a stins din viaţa la aproape 85 de ani, anunţă site-ul oficial al grupării din Ghencea. Fundaşul dreapta supranumit "Tigrul Akbar" a cucerit 6 titluri de campion (1951, 1952, 1953, 1956, 1960, 1961) şi 5 Cupe ale României cu Steaua (1950, 1951, 1952, 1955, 1962) şi a evoluat în 257 de partide. De asemenea, a făcut parte din echipa naţională a României la JO de la Helsinki în 1952 şi a adunat 20 de partide sub tricolor.

* Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal i-a validat pe cei patru tehnicieni propuşi pentru posturile de selecţioneri ai echipelor naţionale de juniori. Doru Isac va fi selecţionerul echipei România U19 (actuală U18), Andrei Spier se va ocupa de destinele echipei România U18 (actuală U17), Adrian Boingiu va pregăti România U16 (actuală U15), iar Gabriel Enache va antrena România U15 (actuală U14).

* Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti a oficializat luni un parteneriat cu Alexandrion Grup România, care se va întinde, în primă fază, pe durată unui an, potrivit site-ului oficial al echipei prahovene. Pe durata parteneriatului, cele două branduri vor organiza mai multe acţiuni comune, atât pentru tineri, cât şi pentru publicul larg.

* Un număr de 54 de ''stranieri'' evoluează la echipele româneşti din primul eşalon rugbystic — SuperLiga CEC Bank—, majoritatea proveniţi din ţări din emisfera sudică, informează site-ul competiţiei. Cei mai mulţi jucători străini sunt în lotul campioanei en-titre RCM Universitatea de Vest Timişoara, în număr de 12.

* Mii de argentinieni s-au mobilizat pentru a aduce un omagiu fotbaliştilor echipei lor naţionale, învinşi duminică de Germania în finala Cupei Mondiale (0-1 după prelungiri) şi sosiţi luni la Buenos Aires după o lună petrecută în Brazilia, relatează AFP. Avionul companiei Aerolineas Argentinas, vopsit în culorile naţionalei Albicelste, a aterizat puţin după ora locală 10,45 (13,45 GMT) pe aeroportul internaţional Ezeiza, lângă Buenos Aires. Pe aeroport, de-a lungul autostrăzii ce duce în capitală şi în centrul Buenos Aires s-au strâns mii de persoane care voiau să-i felicite pe cei 23 de jucători şi pe selecţionerul Alejandro Sabella.

* Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, s-a declarat "surprins" că argentinianul Lionel Messi a fost desemnat "cel mai bun jucător" al Mondialului 2014, în ciuda înfrângerii sale şi a evoluţiei dezamăgitoare în finala cu Germania (0-1 după prelungiri), relatează AFP. "Trebuie să fiu diplomat sau să vă spun adevărul?", a întrebat la început Blatter zâmbind, înainte de a se exprima asupra acestui subiect. "Eu însumi am fost surprins să-l văd pe Messi desemnat cel mai bun jucător", a spus el, nuanţându-şi apoi puţin afirmaţiile: "Dacă vă uitaţi însă bine la începutul turneului, el a fost decisiv şi Argentina a ajuns în finală graţie golurilor sale".

* Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a estimat luni, "ca fotbalist", că suspendarea dictată împotriva atacantului uruguayan Luis Suarez este "foarte severă", el insistând însă asupra independenţei comisiei de disciplină, anunţă AFP. Suarez a fost suspendat pentru 9 meciuri ale naţionalei şi interzis din orice activitate legată de fotbal timp de patru luni pentru că l-a muşcat pe fundaşul italian Giorgio Chiellini în timpul unui meci din faza grupelor Mondialului 2014. A fost al treilea incident de acest gen din cariera uruguayanului.

* Ciclistul italian Vincenzo Nibali a câştigat luni etapa a 10-a din Turul Franţei, Mulhouse — La Planche des Belles Filles, în lungime de 161,5 km, şi a redobândit tricoul galben, deţinut până atunci de francezul Tony Gallopin (Lotto-Belisol). Cronometrat în 4 h 27 min 26 sec, Nibali l-a devansat cu aproximativ 15 secunde pe francezul Thibaut Pinot, al treilea fiind spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), la 20 de secunde.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor