Ştiri pe scurt: CS Municipal Târgovişte, campioană naţională la baschet feminin

(PETRAS MALUKAS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.05.2014

CS Municipal Târgovişte a cucerit titlul de campioană naţională a României la baschet feminin, miercuri, în Sala Sporturilor din Târgovişte, după ce a învins-o pe deţinătoarea titlului, Univ. Goldiş ICIM Arad, cu scorul de 70-62 (22-11, 24-19, 13-19, 11-13), în al patrulea meci al finalei Ligii Naţionale. CSM Târgovişte şi-a trecut astfel în palmares al 11-lea său titlu, după cele din 1995, 1996, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2009, 2010 şi 2012.

* Petrolul Ploieşti a dispus pe teren propriu, cu 3-0 (1-0), de formaţia FC Vaslui, într-un meci din etapa a 31-a a Ligii I de fotbal, disputat miercuri seara. Internaţionalul israelian Toto Tamuz a reuşit o ''dublă'' (22, 54), celălalt gol al ''găzarilor'' fiind semnat de Adrian Mutu (64), la primul gol din acţiune după revenirea în campionatul României. Şi Ianis Zicu a avut şansa primului său gol pentru Petrolul, dar a ratat un penalty scos de Tamuz (81).

* Astra Giurgiu a învins pe Săgeata Năvodari cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 31-a a Ligii I de fotbal. Giurgiuvenii s-au desprins destul de târziu, după golurile marcate de Sadat Bukari (69) şi Constantin Budescu (78 — penalty).

* Ceahlăul a terminat la egalitate cu FC Botoşani, 0-0, miercuri seara, la Piatra Neamţ, într-o partidă din etapa a 31-a a Ligii I de fotbal. Marin Barbu, antrenorul nemţenilor, a fost trimis în tribună de arbitru din cauza protestelor, în min. 34. Pentru Ceahlăul a fost al optulea meci consecutiv acasă fără victorie (patru egaluri, patru eşecuri).

* Naţionala feminină de baschet a României, calificată ca ţară gazdă la Campionatul European din 2015, va demara săptămâna viitoare pregătirile pentru competiţia pe care o va organiza împreună cu Ungaria. Antrenorii Florin Nini şi Alin Radu au convocat un lot de 17 jucătoare, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Baschet, iar prima acţiune va începe în data de 15 mai, la Galaţi, fiind precedată de vizita medicală la INMS Bucureşti.

* Campioana HCM Constanţa a învins vicecampioana Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău cu scorul de 27-18 (12-10), miercuri, pe teren propriu, într-un meci din Grupa I a fazei play-off a Ligii Naţionale de handbal masculin. Într-o partidă din Grupa a II-a a fazei play-off, HC Odorhei a dispus pe teren propriu de Dinamo Bucureşti cu 31-24 (14-10).

* U-BT-Mobitelco Cluj a devenit a patra echipă calificată în semifinalele Ligii Naţionale de baschet masculin, după ce a învins în meciul decisiv pe CSU Atlassib Sibiu, cu scorul de 74-72 (14-11, 26-14, 14-23, 20-21), miercuri, în Sala Sporturilor ''Transilvania'' din Sibiu. În semifinale s-au mai calificat CSU Asesoft Ploieşti, CS Municipal Oradea şi BC Mureş.

* Naţională de futsal a României a învins formaţia Turciei cu scorul de 8-1 (4-1), miercuri, într-o partidă amicală disputată la Călăraşi. Pentru tricolori au marcat Florin Matei (3 goluri), Cătălin Ivan (2), Robert Lupu, Mimi Stoica şi Liviu Ruxandari, potrivit site-ului oficial al FRF. Antrenorul Nelu Stancea a rulat întreg lotul în această partidă.

* Joi va începe ediţia a 6-a a "Raliului Aradului Atrium Mall", competiţie ce reprezintă a treia etapă a Trofeului European de Raliuri şi a doua etapă în cadrul Campionatului Naţional de Raliuri "Dunlop". "La startul raliului se vor alinia 38 de echipaje, dintre care 13 vor concura pentru Trofeul European de Raliuri. Pentru Campionatul Naţional de Raliuri 'Dunlop' vor concura 34 de echipaje, dintre care 9 vor concura şi în cadrul Trofeului European de Raliuri", a declarat Cătălin Lăpuşcă, ofiţer de presă al competiţiei.

* Fostul arbitru tulcean din prima ligă a fotbalului românesc Pavel Gheba a murit miercuri după-amiază. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ), Daniela Condrea, a declarat că bărbatul, în vârstă de 49 de ani, avea lângă el o armă de vânătoare, însă nu a putut menţiona dacă acesta s-a sinucis. Pavel Gheba, unul din puţinii arbitri tulceni din prima ligă a fotbalului românesc, a fost propus pe lista arbitrilor FIFA, dar s-a retras din sport în anul 2006, după ce Gigi Becali l-a acuzat că a luat mită de la patronul clubului Rapid, George Copos.

* Jucătorul român de tenis Marius Copil a ratat calificarea în optimile de finală ale Mastersului 1000 de la Madrid, fiind învins miercuri, în turul 2, de bulgarul Grigor Dimitrov, cap de serie nr. 12 şi nr. 14 mondial, în trei seturi: 4-6, 6-3, 7-6 (7) în 2 ore şi 11 minute de joc. Marius Copil şi-a onorat totuşi wild-cardul primit de la organizatorul Mastersului 1000 de la Madrid, Ion Tiriac, ajungând în turul 2 al puternicului turneu ATP, dotat cu premii în valoare de 3.671.405 euro.

* Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de germanca Sabine Lisicki (N. 15) cu 6-3, 6-4, miercuri seara, în manşa secundă a turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 3.671.405 euro. Begu (23 ani, 97 WTA) a condus cu 3-1 în setul al doilea, dar în cele din urmă s-a recunoscut învinsă după o oră şi 23 de minute. Irina Begu, beneficiara unui wildcard, va primi pentru participare 21.600 euro şi 65 de puncte WTA.

* Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat miercuri că a acordat canalului NBC Universal drepturile de difuzare în Statele Unite a Jocurilor Olimpice până în 2032 pentru suma de 7,65 miliarde dolari (5,5 miliarde euro), informează AFP. Acordul, încheiat pe perioada 2021-2032, este însoţit şi de o primă la semnare de 100 milioane dolari (72 milioane euro), a subliniat CIO, precizând că acest canal american ''a achiziţionat drepturile de difuzare pe toate platformele media, inclusiv canalele de televiziune gratuite, canalele cu plată, internet şi suporturi mobile''.

* Internaţionalul chilian Arturo Vidal, mijlocaşul echipei Juventus Torino, a fost operat cu succes, miercuri, la genunchiul drept, însă participarea sa la Mondialul din Brazilia (12 iunie-13 iulie) nu este sigură, potrivit medicilor. ''Noi suntem optimişti, însă trebuie să aşteptăm să vedem cum se va simţi'', a declarat dr Ramon Cugat, care a efectuat operaţia — o artroscopie la meniscul lateral drept — la Barcelona.

* Selecţionerul echipei Braziliei, Luiz Felipe Scolari, a anunţat miercuri o listă fără mari surprize de 23 de fotbalişti pentru Cupa Mondială 2014, remarcându-se convocarea fundaşilor laterali Maicon şi Maxwell şi a fundaşului central Henrique. În schimb, Scolari nu a convocat vedetele care au cel puţin 30 de ani, ca Ronaldinho, Kaka sau Robinho. Grupul convocat vine în continuitatea celui care a câştigat Cupa Confederaţiilor în 2013, învingând Spania în finală (3-0).

* Şahtior Doneţk, echipa antrenată de tehnicianul român Mircea Lucescu, s-a calificat miercuri în finala Cupei Ucrainei, învingând în semifinale, după prelungiri, formaţia de divizia a treia Slavutîci Cerkasî cu scorul de 3-0, pe terenul acesteia. Golurile echipei lui Lucescu au fost reuşite de Eduardo (105), Taison (111) şi Bernard (120). Ilsinho, de la Şahtior, a văzut cartonaşul roşu în ultimul minut al prelungirilor. În campionat, Şahtior este lider, fiind foarte aproape de obţinerea unui nou titlu de campioană, care ar fi al cincilea consecutiv.

* Clubul englez de fotbal Manchester United nu va numi în această săptămână un nou antrenor, anunţă BBC, în condiţiile în care campioana de anul trecut, pregătită acum de interimarul Ryan Giggs, va disputa duminică ultimul său meci din actualul sezon. Giggs l-a înlocuit pe David Moyes, sub conducerea căruia "diavolii roşii" au avut un sezon catastrofal. Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, este favorit pentru a fi viitorul antrenor al lui United, însă miercuri a refuzat să răspundă întrebărilor, în cantonamentul echipei sale înaintea Cupei Mondiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor