Stere Gulea, în stradă împotriva PSD-ALDE: Nu e numai Dragnea, sunt mult mai mulţi care au furat şi vor să scape

Stere Gulea
Stere Gulea

Renumitul regizor şi scenarist Stere Gulea a participat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii, la protestul împotriva coaliţiei de guvernare PSD-ALDE. Într-o discuţie cu presa, Stere Gulea a aruncat cuvinte grele la adresa actualei Puteri şi i-a îndemnat pe români să vină la vot.

Întrebat care sunt motivele pentru care a venit la protest, Stere Gulea a răspuns:

„Măgăria cu Kovesi. Un întreg aparat montat ca să împiedice să candideze o româncă, ce este foarte bine plasată pentru un post important. Aşa ceva, cel puţin în timpurile moderne, în Uniunea Europeană, nu cred că mai există. Ce să mai spui, ce să mai speri de la nişte hoţi, de la nişte mincinoşi, de la oameni care nu au niciun fel de responsabilitate: sfidează, mint, totul este ca să enerveze o lume care ar trebui să îşi vadă de treabă. Asta este problema în mare: energii consumate în zadar pentru nişte golani”.

Regizorul este de părere că cei care încearcă să o împiedice pe Codruţa Kovesi să ocupe funcţia de Procuror-Şef European sunt împinşi şi de „teama faţă de ceea ce s-ar putea să li se întâmple în cazul în care ea accede la această funcţie”.

„Pentru că ea ştie foarte bine tot ce se întâmplă, şi sigur că le e teamă. Noi nu avem de unde şti câte lucruri se ascund de fapt, câte hoţii de fonduri europene şi alte lucruri de genul ăsta despre care lumea nu ştie. Atât timp cât se resuscită ura, delaţiunea, obedienţa, sunt semne ale unei... nu ştiu dacă neapărat ale unei dictaturi, dar asemenea a ceea ce se întâmplă în Rusia, Ungaria sau Polonia. Adică nu mai e democraţie, stat de drept nu mai există. Ăsta e riscul pe care îl are România în momentul de faţă tocmai pentru că totul este la bunul plac al unor oameni care, având o majoritate parlamentară, schimbă de la o zi la alta totul. Că nici ei nu ştiu ce schimbă, asta e altă poveste: prostie, nepricepere, dar este clară intenţia de a scăpa de judecată, de dosare. Nu e numai Dragnea, că lumea îşi concentrează atenţia pe acest nenorocit, nu! Sunt mult mai mulţi care au dosare, care au furat, care ştiu ce au făcut şi care vor să scape. Ce să-i cheme toată ziua procuratura să-i audieze şi aşa mai departe, e umilinţa care li se pare lor că au suportat-o în cei câţiva ani când a funcţionat justiţia. Acum este o revanşă a lor, asta e”, a punctat Stere Gulea.

În final, regizorul român i-a chemat pe români la vot, îndemnându-i să nu mai voteze pentru un kilogram de zahăr şi ulei.

„Să iasă oamenii la vot! Să nu mai voteze pentru un kilogram de zahăr şi ulei. Pentru că până la urmă, zahărul şi uleiul ăla tot din banii oamenilor, din taxe, că nu-i dă Dragnea din buzunar sau Viorica. Asta trebuie să înţeleagă. Că vor avea zahărul lor, în sensul de banii lor, şi n-or să mai fie pomenile unor hoţi. Asta trebuie oamenii să conştientizeze”, a conchis Stere Gulea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne