Steaua, obligată să joace două meciuri cu porţile închise în cupele europene

Steaua Bucureşti. (PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.02.2015

Echipa de fotbal Steaua Bucureşti va fi nevoită să dispute următoarele două meciuri de acasă în cupele europene cu porţile închise, în urma deciziei Comisiei de Disciplină a UEFA, a anunţat clubul din Ghencea pe site-ul său oficial.

''Roş-albaştrii'', care trebuie să achite şi o amendă de 20.000 de euro, au fost sancţionaţi de forul continental în urma incidentelor din timpul partidei cu Dinamo Kiev, din ultima etapă a grupelor Europa League.

''Motivul pentru care a fost luată această decizie este acela că spectatorii au folosit lasere, au aruncat torţe şi au afişat un banner cu tentă rasistă în timpul jocului cu Dinamo Kiev, abateri prevăzute de articolele 14 şi 16-2 (literele c şi d) din Regulamentul Disciplinar al UEFA'', precizează clubul, în comunicat.

Steaua a pierdut cu 0-2 meciul din 11 decembrie, cu Dinamo Kiev, prin golurile marcate de Andrei Iarmolenko (71) şi Jeremain Lens (90 4), ratând calificarea în şaisprezecimile de finală ale Europa League.

Singurele persoane cărora le va fi permis accesul la jocurile cu porţile închise sunt 75 de persoane din delegaţiile celor două cluburi, inclusiv jucătorii, jurnaliştii acreditaţi, cu condiţia ca acreditările să fie nominale şi însoţite de o copie a actului de identitate, iar lista acestora să fie trimisa către UEFA cu cel târziu 24 de ore înainte de începerea partidei, forţele de ordine şi firmă de securitate, personalul administrativ al stadionului, maxim 75 de angajaţi UEFA sau parteneri ai UEFA, menţionează comunicatul.

Clubul Steaua precizează că va ataca decizia cu apel.
Steaua a mai jucat în stagiunea trecută a Europa League un meci cu porţile închise, cel cu Aalborg, câştigat cu 6-0, pe 18 septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor