Sondajul care i-a stricat ziua Gabrielei Firea: Nicuşor Dan a lăsat-o mult în urmă în cursa pentru Capitală 

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

Potrivit unui sondaj INSCOP realizat în Bucureşti în perioada 20-26 iunie la comanda PNL, Nicuşor Dan reprezintă opţiunea preferată de 54,5% dintre electoratul bucureştean pentru funcţia de primar al Capitalei. În schimb, actualul edil – pesedista Gabriela Firea – ar fi votată de 45,6% dintre cei ce s-ar prezenta la vot, se arată în documentul remis de PNL catre Epoch Times Romania.

Sondajul indică o diferenţă de 8,8 procente între cei doi candidaţi, pornind de la ipoteza că Nicuşor Dan ar fi susţinut de PNL, USR-PLUS şi PMP, iar Gabriela Firea de PSD, Pro România şi ALDE.

Sursa citată anunţă că procentul bucureştenilor care au declarat că se vor prezenta la vot şi au o opţiune este de 67,3% din eşantion. În plus, respondenţii sondajului au afirmat că problemele cele mai grave care îi afectează pe bucureşteni sunt aglomeraţia din trafic, poluarea, corupţia din administraţie, infracţionalitatea şi scandalurile, mizeria şi lipsa parcărilor.

Reamintim că 27 septembrie este data alegerilor locale. Până în prezent, la primăria capitalei s-au înscris doar doi candidaţi: Nicuşor Dan susţinut de PNL şi USR şi Gabriela Firea susţinută de PSD.