Socialiştii pro-ruşi încearcă să profite de protestele din Chişinău

Liderul Socialiştilor din R. Moldova, Igor Dodon
Liderul Socialiştilor din R. Moldova, Igor Dodon (shok.md)
Liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a cerut marţi, într-o conferinţă de presă, ţinută la Chişinău convocarea unei şedinţe extraordinare a parlamentului până în 22 septembrie pentru a decide dizolvarea legislativului şi organizarea de alegeri anticipate, relatează Agerpres. Socialiştii încearcă să folosească protestele organizate de Platforma Demnitate şi Adevăr pentru propriile scopuri electorale.

Socialiştii încearcă să profite de protestele organizate de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, care cere demisia Parlamentului şi a Guvernului şi alegeri anticipate, pentru a obţine o autodizolvare a legislativului până la 22 septembrie, când expiră termenul legal de şase luni înainte de expirarea mandatului preşedintelui, după care acest lucru nu mai este posibil.

”În R.Moldova este o situaţie prerevoluţionară, unde cei de la conducere nu pot guverna, iar poporul nu poate suporta această guvernare. Este o guvernare eurounionistă. Situaţia s-a creat la un an de la semnarea Acordului de Asociere la UE. Atunci se zicea că situaţia se va schimba în bine. De atunci, ţara a devenit mai coruptă, a fost jefuit sistemul bancar”, a declarat Igor Dodon, încercând să arunce vina pentru corupţia actualei puteri pe orientarea pro-europeană.

Liderul PSRM a reluat şi o altă temă lansată de Platforma Civică, şi anume modificarea Constituţiei în sensul alegerii directe a preşedintelui. Mai mult, socialiştii cer demisia guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Procurorului General, a şefului Comisiei Electorale Centrale (CEC), şefului Comisiei Naţionale Anticorupţie (CNA) şi directorului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare Energetică (ANRE), din nou preluând revendicări ale protestatarilor.

Partidul Socialiştilor, pro-rus şi care militează pentru integrarea R.Moldova în Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, a mai anunţat că susţine orice proteste paşnice împotriva sistemului oligarhic, indiferent cine le organizează. Prin urmare, socialiştii încearcă să folosească protestele organizate de Platforma Demnitate şi Adevăr pentru propriile scopuri electorale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe