Protest în faţa Procuraturii Generale de la Chişinău. Opt persoane au ajuns pe mâna poliţiei

Preşedintele partidului „Casa noastră - Moldova”, Grigore Petrenco, înconjurat de poliţişti
Preşedintele partidului „Casa noastră - Moldova”, Grigore Petrenco, înconjurat de poliţişti (facebook.com / Leonid Şkolinîi)

Paralel cu mitingul din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), duminică la Chişinău s-a mai desfăşurat un protest în faţa Procuraturii Generale (PG), organizat de preşedintele partidului „Casa noastră - Moldova”, Grigore Petrenco. În urma altercaţiilor cu poliţiştii, opt persoane au fost reţinute, printre care se numără Grigore Petrenco, anunţă Realitatea.md.

Potrivit Inspectoratului General de Poliţie (IGP), şapte persoane au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar una, pentru 24 de ore, fiind minor. Mai mult, s-a constatat că una din persoanele reţinute se afla sub influenţa drogurilor. La moment, sunt desfăşurate acţiuni de urmărire penală în vederea elucidării tuturor circumstanţelor.

Protestatarii din faţa Procuraturii Generale au încercat să pătrundă cu forţa în interiorul clădirii, lucru care a declanşat intervenţia poliţiei.

Patru persoane au fost reţinute încă de duminică, în jurul orei 14:00, fiind acuzate de comportament agresiv faţă de forţele de ordine. Ulterior, persoanele reţinute au fost escortate la IP Râşcani pentru documentare, iar în rucsacurile lor au fost depistate "lanţuri şi lacăte", conform declaraţiilor Poliţiei.

Pentru faptele săvârşite, persoanele reţinute riscă amendă în mărime de la 4000 la 10000 de lei, pedeapsă cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani, relatează sursa citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.