Slusari, despre eşecul gestionării crizei pandemice: Chicu a subordonat Guvernul intereselor meschine ale lui Dodon

Dacă Igor Dodon ar fi fost amendat cu 25 de mii de lei încă de la prima sfidare a normelor sanitare, situaţia epidemiologică la moment ar fi fost mult mai bună, consideră Slusari.
Igor Dodon şi Ion Chicu
Igor Dodon şi Ion Chicu (gov.md)
Maria Maevschi
31.05.2020

Toată perioada pandemiei, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ”a sfidat demonstrativ toate regulile antiepidemiologice, stabilite în acte normative”. Declaraţia aparţine deputatului Platformei DA Alexandr Slusari, care se referă la faptul că şeful statului se plimba prin parcul din Condriţa, atunci când armata a fost scoasă cu mitralierele în vederea neadmiterii întrunirii oamenilor.

Mai mult decât atât, a punctat Slusari, la toate întrunirile Dodon venea accentuat fără echipament de protecţie, deci practic îşi bătea joc de toată ţara, afirmând public că purtarea măştilor nu este obligatorie, deşi această normă a fost expres prevăzută în decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică. Totodată, a adăugat parlamentarul de la Chişinău, Dodon cerea zilnic de la populaţie respectarea normelor sanitare.

”Dodon a pierdut simţul realităţii, crede că el este buricul Moldovei, are dreptul să încalce orice restricţie, iar cetăţenii, muritori de rând, sunt obligaţi să le respecte cu riscul unor amenzi usturătoare. Doar că Moldova, cu sutele ei de probleme, nu este o ţară asiatică. Mulţi oameni au văzut că şeful statului nu respectă legislaţia şi nu respectă propriul popor şi nimeni din autorităţile statale nu îndrăzneşte să-l taxeze”, se arată într-o postare a lui Slusari, pe pagina sa de Facebook.

Făcând referire la asemănarea cu statul vecin, România, la care se uită deseori şi prim-ministrul Ion Chicu pentru a argumenta eşecurile guvernării sale în perioada stării de urgenţă, Alexandr Slusari a punctat că în timp ce în Moldova timp de două săptămâni după ridicarea stării de urgenţă statistica celor contaminaţi este în creştere constantă şi semnificativă, peste Prut, în aceeaşi perioadă se atestă scăderea substanţială a numărului persoanelor infectate.

”Cu toate problemele existente în domeniul sănătăţii, se vede diferenţa izbitoare în privinţa eficienţei Guvernului României în gestionarea crizei pandemice comparativ cu acţiunile executivului din Chişinău.

Dar după mine, cheia eşecului este în docilitatea şi subordonarea acestui guvern intereselor meschine politice ale lui Igor Dodon. Executivul a gestionat criza sanitară, având ca prioritate nu interesele cetăţenilor şi ale economiei, ci strategia electorală a stăpânului”, se mai arată în mesajul deputatului Platformei DA.

Evidenţiind faptul că premierul României, Ludovic Orban, după apariţia pe reţelele de socializare a unei poze în care nu purta mască într-un spaţiu închis, a fost amendat cu 3000 lei româneşti, echivalentul a peste 12 mii lei moldoveneşti, parlamentarul a menţionat că „dacă la prima sfidare a normelor sanitare Igor Dodon ar fi fost amendat cu 25 mii lei, situaţia epidemiologică la moment era mult mai bună”.

”Guvernul tehnocrat-nevertebrat îşi culege roadele docilităţii şi pierde tot mai mult controlul asupra situaţiei sanitare din ţară”, a conchis Slusari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor