Europol, reacţie dură la adresa ministrului Bode: „Minte cu neruşinare”

Lucian Nicolae Bode - gov.ro
Lucian Nicolae Bode - gov.ro (Epoch Times România)

Liderii sindicatului poliţiştilor Europol au reacţionat, duminică, la afirmaţia ministrului Transporturilor, Lucian Bode, potrivit căreia „demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet, să folosească semnalele acustice şi luminoase”. Într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Europol poliţiştii îl acuză pe ministru că „minte cu neruşinare” şi precizează că „şoferul SPP cere acordul demnitarului pentru orice acţiune, inclusiv pentru traseul pe care urmează să se deplaseze”. În contextul în care maşina cu care ministrul Bode se deplasa a fost implicată într-un accident soldat cu rănirea a 2 persoane, sindicaliştii din Poliţie afirmă că „SPP-istul este o victimă şi va răspunde personal pentru aroganţa lui Bode şi pentru faptul că a acceptat să încalce legea la solicitarea lui”.

„Am zis că nu vom comenta 'abuzul de putere' al ministrului Transporturilor Bode, însă nu putem trece peste declaraţiile mizerabile cu care acesta a insultat inteligenţa opiniei publice.

Cum să înţeleagă ministrul Transporturilor nevoia de autostrăzi şi de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere în condiţiile în care el ajunge de acasă, de la Zalău, la Bucureşti în doar 5 ore?! Nu are cum să ştie că milioane de şoferi şi pasageri îşi pierd un sfert din viaţă în coloane formate pe drumurile naţionale şi în trafic. Să nu mai vorbim de sângele miilor de morţi în accidentele rutiere, morţi pentru care vinovaţi moral sunt toţi cei care s-au perindat prin funcţii de demnitar.

Ministrul Bode minte cu neruşinare atunci când spune că nu ştia că Touaregul cu care se deplasa avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase sau când afirmă că nu el l-a pus pe şoferul SPP să circule cu viteză şi să încalce regulile de circulaţie care au dus la accidentul cu victimă de pe raza jud. Argeş.

Vă spunem noi că şoferul SPP cere acordul demnitarului pentru orice acţiune, inclusiv pentru traseul pe care urmează să se deplaseze. Spp-istul este o victimă şi va răspunde personal pentru aroganţa lui Bode şi pentru faptul că a acceptat să încalce legea la solicitarea lui.

În aceleaşi condiţii a murit şi Bogdan Gigină, care a gonit cu viteză pentru a elibera calea ministrului Oprea, nu pentru că i s-a cerut, ci pentru că se plictisea în vreo intersecţie. Să fim serioşi! Vedem acelaşi tipar. Tăcere, tentativă de muşamalizare şi la câteva zile, la presiunea opiniei publice, o poveste cusută cu aţă albă. Totul pentru a salva aparenţa unui Guvern 'integru' care fumează în Palatul Victoriei, îşi trimite subordonaţii să se întâlnească noaptea cu interlopii pentru a negocia legea sau se folosesc de funcţie pentru a fi deasupra proştilor care respectă regulile de circulaţie.

Totuşi, dl Bode, după ce ne-aţi spus că nu aţi auzit sirenele Touareg-ului şi nici nu aţi văzut manevrele de depăşire în mare viteză, nu ne spuneţi şi nouă ce fumaţi sau ce culoare au pastilele care vă aduc în starea aceasta de Nirvana?”, au scris sindicaliştii Europol pe platforma de socializare.

Reamintim că maşina oficială în care se afla ministrul PNL al Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicată într-un accident. Din imaginile surprinse de un motociclist care se afla pe acelaşi traseu, prezentate de sursa citată, reiese că autoturismul a intrat în depăşire, pe linie continuă, gonind pe contrasens sute de metri. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat ulterior că singurul responsabil de traseu şi de ducerea la destinaţie a demnitarului este şoferul SPP, informează G4Media. Bode a adăugat că nu a fost preocupat vreodată de modul în care conduc angajaţii SPP, întrucât până la incidentul de duminică, aceştia şi-au făcut meseria impecabil. Ministrul a precizat că, la momentul accidentului, se afla pe bancheta din spate a autoturismului şi se odihnea.

„Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet, să folosească semnalele acustice şi luminoase. Şoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl va urma şi în ducerea la destinaţie a demnitarului. În astfel de deplasări nu există ne grăbim, există doar ajungem în siguranţă la destinaţie”, a precizat Lucian Bode. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne