Bode: Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet. Regret nespus incidentul

Lucian Nicolae Bode - gov.ro
Lucian Nicolae Bode - gov.ro (Epoch Times România)
Dana Moraru
04.09.2020

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, că singurul responsabil de traseu şi de ducerea la destinaţie a demnitarului este şoferul SPP, informează G4Media. Bode a adăugat că nu a fost preocupat vreodată de modul în care conduc angajaţii SPP, întrucât până la incidentul de duminică, aceştia şi-au făcut meseria impecabil. Ministrul a precizat că, la momentul accidentului, se afla pe bancheta din spate a autoturismului şi se odihnea.

„Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet, să folosească semnalele acustice şi luminoase. Şoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl va urma şi în ducerea la destinaţie a demnitarului. În astfel de deplasări nu există ne grăbim, există doar ajungem în siguranţă la destinaţie”, a precizat Lucian Bode.

Totodată, ministrul Transporturilor şi-a exprimat regretul şi declară că, de obicei, utilizează o maşină a Ministerului Transporturilor neechipată cu semnale acustice şi luminoase şi de fiecare dată şoferii SPP au respectat regulile de circulaţie.

„Niciodată nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP, dintr-un motiv foarte simplu: până duminică au condus impecabil. În minutele dinaintea regretabilului incident, mă odihneam. Regret nespus acest incident, voi continua să mă deplasez dintr-un capăt al altuia al ţării respectând regulile de circulaţie”, a mai declarat ministrul.

Reamintim că maşina oficială în care se afla ministrul PNL al Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicată într-un accident. Din imaginile surprinse de un motociclist care se afla pe acelaşi traseu, prezentate de sursa citată, reiese că autoturismul a intrat în depăşire, pe linie continuă, gonind pe contrasens sute de metri.

După ce au fost evitate două autoturisme care circulau regulamentar, filmuleţul se întrerupe pentru câteva momente, apoi sunt surprinse imaginile de după impactul autovehiculului în care se afla ministrul Bode.

Demnitarul ar fi fost rănit uşor, dar a refuzat să fie transportat la spital.

Potrivit Poliţiei din Argeş, în accident au fost rănite două persoane, ofiţerul SPP şi pasagera maşinii lovite frontal de şoferul ministrului. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor