Sindicaliştii din cadrul Hidroelectrica vor picheta sediul Ministerului Economiei

Sigla Hidroelectrica. (www.hidroelectrica.ro)
Epoch Times România
03.04.2012

Federaţia Hidrosind, care reuneşte sindicaliştii din cadrul Hidroelectrica, va picheta miercuri sediul Ministerului Economiei, între orele 12.00 şi 14.00, protestând faţă de listarea la bursă a companiei într-un moment nefavorabil, care va subevalua acţiunile vândute.

"Suntem de acord cu listarea la bursă, dar nu în acest moment, când toate bursele sunt jos, iar Hidroelectrica trece printr-un moment nefavorabil, din cauza secetei. Acţiunile vor fi astfel subevaluate", a declarat, pentru NewsIn, Nicolae Aurariu, secretarul general al Hidrosind.

El a arătat că angajaţii companiei nu vor fi niciodată de acord cu privatizarea pachetului majoritar al companiei.

"Până acum n-a dezminţit nimeni oficial faptul că, la un moment dat, va fi privatizat pachetul majoritar al Hidroelectrica", a mai spus Aurariu.

Totodată, ideea de a implementa un manager privat ales tot de ministrul Economiei, ca şi până acum, nu va aduce niciun beneficiu companiei.

"Diferenţa va fi de 300.000 de euro, bani pe care societatea îi va da unui nou manager, dar care este ales tot de către ministru", susţine oficialul Hidrosind.

Guvernul şi-a asumat în faţa FMI listarea la bursă, în această toamnă, a unui pachet de 10% din acţiunile Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare şi cel mai ieftin producător de electricitate din România. Totodată, este şi cea mai valoroasă companiei aflată în portofoliul statului.

Seceta începută vara trecută a înjumătăţit producţia Hidroelectrica. În septembrie 2011, compania a invocat clauza de forţă majoră în contractele sale, care nu a fost ridicată nici până acum.

Surse din sector au declarat, pentru NewsIn, în urmă cu două săptămâni, că forţa majoră s-ar putea prelungi până în toamnă, întrucăt, după topirea zăpezilor din luna mai, o nouă secetă va veni odată cu lunile verii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor