Simona Halep, evoluţie excepţională în lupta pentru optimile de finală la Roland Garros (video)

Campioana en-titre a competiţiei pariziene nu a avut emoţii în faţa ucrainiencei Lesia Turenko, sâmbătă, învingând-o destul de repede, în două seturi, scor final 6-2, 6-1.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)
Marius Drăgoi
01.06.2019

Simona Halep (27 ani, 3 WTA) a fost din nou magnifică pe zgura din capitala Franţei, acolo unde a avut-o ca adversară în lupta pentru calificarea în optimile de finală din cadrul turneului de Mare Şlem - Roland Garros, pe tenismana din Ucraina, Lesia Turenko (27 ani, 27 WTA).

Fosta lideră mondială a obţinut victoria după doar 58 de minute de joc efectiv, scor final 6-2, 6-1. Constănţeaca a dominat-o clar pe oponenta sa, nu i-a dat nici o şansă, câştigând partida într-o manieră entuziasmantă.

"A fost un meci dificil, chiar dacă scorul nu arată asta. A trebuit să fiu foarte concentrată, să fiu puternică pe picioare. Mă bucur că sunt din nou în optimi. Mereu am în minte imaginea când am ridicat trofeul câştigătoarei pe acest teren", a declarat Simona pentru Eurosport în interviul de la sfârşitul duelului.

Sportiva de la malul Mării Negre o va înfrunta în turul următor pe învingătoarea dintre sportivele Monica Puig (Puerto Rico), campioana olimpică en titre, şi poloneza Iga Swiatek (Polonia).

Ea şi-a asigurat în urma acestui succes un cec în valoare de 243.000 de euro, respectiv 240 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor