Roland Garros. Simona Halep ne-a bucurat cu o nouă victorie! A învins-o pe Magda Linette (video)

"Cred că a fost un meci bun.. Sper să mă recuperez pentru următorul meci. Presiunea e pozitivă, încerc doar să mă bucur de turneu, nu mă gândesc la puncte. Sunt calmă şi puţin obosită" - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)
Marius Drăgoi
31.05.2019

Campioana ediţiei trecute de la Roland Garros, sportiva română Simona Halep, continuă evoluţia perfectă pe tabloul de simplu, aceasta obţinând o nouă victorie la competiţia pariziană în faţa polonezei Magda Linette (27 ani, 87 WTA), joi seara, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-3.

Duelul dintre cele două iubitoare ale sportului alb a fost destul de acerb, câştigătoarea fiind decisă la capătul a două ore şi 11 minute de joc.

"Cred că a fost un meci bun. Ea a jucat foarte bine când eu am fost sus, în setul al doilea. Nu am putut închide meciul în setul secund, dar mi-am propus să rămân calmă în decisiv. Trebuie să muncesc, să fiu agresivă. Azi am stat cam în spatele terenului. Sper să mă recuperez pentru următorul meci. Presiunea e pozitivă, încerc doar să mă bucur de turneu, nu mă gândesc la puncte. Sunt calmă şi puţin obosită", a declarat Simona pentru EuroSport.

Halep a contabilizat 4 aşi şi a comis 4 duble greşeli, în timp ce Linette a reuşit 2 aşi, făcând o singură dublă greşeală. Halep a fost mai bună la punctele cu primul serviciu, poloneza la al doilea, românca având un procentaj redus la mingile de break fructificate, doar 8 din 17 (47%). Linette a avut mai multe lovituri direct câştigătoare, 31-27, iar Halep a făcut mai multe erori neforţate, 44-42.

Constănţeanca şi-a asigurat un cec în valoare de 143.000 euro şi 130 de puncte WTA, iar în manşa următoare o va înfrunta pe învingătoarea dintre sârboaica Aleksandra Krunic şi ucraineanca Lesia Ţurenko.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor