Simona Halep, declaraţii după victoria din turul I la Australian Open

"A fost un meci foarte dificil, ea (Aiava, n. red.) a jucat foarte bine, a lovit foarte tare mingea şi nu a fost simplu să am ritm la începutul partidei" - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)
Marius Drăgoi
16.01.2018

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a început bine turneul de tenis de la Melbourne - primul de Mare Şlem al anului. Lidera ierarhiei mondiale a câştigat cu puţin efort confruntarea cu tânăra australiancă de 17 ani Destanee Aiava (193 WTA), beneficiară a unui wild card, cu scorul de 7-6, 6-1. Partida a durat o oră şi 50 de minute.

''A fost un meci foarte dificil, ea (Aiava, n. red.) a jucat foarte bine, a lovit foarte tare mingea şi nu a fost simplu să am ritm la începutul partidei..Sunt însă foarte fericită că am câştigat în primul tur, este important pentru mine. Acum mă simt relaxată şi aştept meciul următor'' a mărturisit Halep.

Sportiva noastră a declarat totodată că a simţit o durere puternică pe teren la glezna stângă în primul set la scorul de 5-2, ea fiind nevoită să primească îngrijiri medicale: "În setul doi am suferit o mică accidentare şi m-am speriat. Sunt puţin îngrijorată pentru că este vorba despre glezna unde am mai avut accidentări. Acum voi vedea cum mă simt în continuare, probabil voi urma un tratament" a continuat campioana.

Despre adversara sa, pe care mulţi o privesc ca pe o mare viitoare speranţă, a avut numai cuvinte de laudă.

''Cred că ea a jucat foarte bine. A jucat fără emoţii, nu i-a fost teamă de nimic. A lovit mingea foarte tare şi foarte bine..Este foarte talentată, are forţă şi cred că va fi o jucătoare foarte bună. Seamănă puţin cu Serena, loveşte tare mingea, este o fată puternică şi cu siguranţă va fi bună în viitor'', a spus constănţeanca, care are un început de sezon competiţional excelent, cu şase victorii şi un trofeu în vitrină, cel de la Shenzhen.

Halep, care la ediţia precedentă a părăsit turneul din primul tur, va evolua în continuare contra canadiencei Eugenie Bouchard, un alt meci care se anunţă destul de dificil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor