Sima: Am apelat la Hrebenciuc pentru amânarea AGA de la Bursa din Sibiu

Epoch Times România
13.10.2012

Brokerul Cristian Sima a declarat vineri seară, la Realitatea TV, că a apelat la ajutorul lui Viorel Hrebenciuc pentru amânarea Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de la Bursa din Sibiu, lucru pe care acesta l-ar fi făcut.

"M-am intalnit cu domnul Hrebenciuc de două ori. Tot ce am scris a fost adevarat. Am sms-uri de la dânsul şi pot dovedi. Dupa ce am pierdut 30% din CNVM am apelat la domnul Hrebenciuc. Cu ce putere a amânat AGA? Nu pot spune. A telefonat la mai multe persoane implicate şi le-a spus că e bine să amâne", a spus Sima.

Într-o scrisoare atribuită lui Cristian Sima care a fost publicată de Radu Soviani pe blogul personal, brokerul vorbeşte despre ajutorul cerut lui Cătălin Predoiu şi despre discuţiile purtate cu Viorel Hrebenciuc, despre care spune că "înţelege mai mult despre bursă decât oricine din CNVM".

"Fiind atacat puternic de SIF-uri, care nu doreau să-mi iasă colaborarea cu LSE, am cerut ajutorul lui Cătălin Predoiu (singurul politician român pe care-l cunosc de o cinste impecabilă, singurul care a intrat în politică bogat şi a ieşit sărac, singurul patriot din politica românească şi vă voi dovedi asta cu lux de amănunte). Cătălin m-a dus la Viorel Hrebenciuc. I-am spus adevărul: am nevoie să înceteze atacurile SIF-urilor la Sibex şi sunt în distress cu Wbs Holding pentru că am retrageri masive .Am nevoie de cel puţin 1.5 milioane pentru a calma situaţia şi sunt solvabil pe plan imobiliar .Este păcat să nu ne aliem cu Londra şi nu e nevoie de un scandal financiar. M-a ascultat şi ne-am reîntîlnit la clubul francez înainte de a pleca la Murighiol la întîlnirea de desemnare a candidaţilor USL.S-a informat despre mine şi mi-a spus că problema e persoană mea care e prea sus faţă de plutonul diriguitorilor din piaţa de capital, dar că mă poate susţine la Sibex nu şi la Wbs Holding. L-a sunat pe Mihai Fercală şi i-a propus să fie preşedinte CNVM, acesta a acceptat cu multă satisfacţie. Mi-a spus că mai târziu o să-l sune din nou să-i spună să-l ia pe Dan Simionescu de la Sibex, după „zăharel vine şi biciul” textual. După ce a plecat în Deltă şi apoi la Bruxelles, atacurile SIF-urilor s-au intensificat şi CNVM a decis înainte de AGA din 23 septembrie să declare concertate 30% din acţiunile Sibex deţinute de susţinătorii mei. AGA fusese convocată pentru a mă schimba pe mine din funcţie. La întîlnirea de la Clubul francez îi declarasem dlui Hrebenciuc că sunt dispus să mă retrag din funcţia de preşedinte şi membru CA de la Sibex (i-am propus să fie numiţi Predoiu şi Dăianu, Predoiu a spus că se gândeşte, era de faţă) dar vreau să facem ceva cu Londra la Sibiu şi cum vor veni vremuri grele o piaţă de energie şi de titluri de stat puternică, că şi listarea indicelui bursei de la Moscova la Sibiu ar fi un mare câştig pentru România", se arată în scrisoare.

Sima îl laudă pe Hrebenciuc, despre care spune că "înţelege mai mult despre bursă decât oricine din CNVM deşi nu are o pregătire în domeniu" şi că "are o minte de şahist cu viziune de ansamblu"

"Hrebenciuc înţelege mai mult despre bursă decât oricine din CNVM deşi nu are o pregătire în domeniu, dar are o minte de şahist cu viziune de ansamblu şi anticipa perfect mişcările pe termen lung. Surprins că nu sunt ajutat (vreau să precizez că nu a fost vorba de un târg sau de avantaje materiale) dar ar sunt atacat mai rău decât înainte,m-am revăzut cu d Hrebenciuc în birourile WBS pe septembrie, zi înainte de Şedinţa CNVM de 16 ore 2 zile înainte de AGA la Sbex. i-a spus că nu a reuşit de la Buxelles să sune nicăieri şi că acum singurasoluţie e să se amâne AGA. sunat la Gabriela Anghelache care era cu Paul Miclăuş în birou la CNVM şi la Dorina Mihăilescu care era la Frankfurt cu Mugur Isărescu dar se întorcea a doua zi la şedinţă şi le-a cerut oficial să amâne AGA pînă când se va vedea ce se întâmpla acolo cu concertaţii, textual „cer oficial să amânati AGA pentru că am senzaţia că acolo se întâmpla golănii” Şedinţa CNVM de a doua zi a început la ora 11 a.m. şi s-a terminat la 3 a.m. când am primit faxul că se amână AGA. Nu ştiu de ce a durat 16 ore acea şedinţă iar astăzi mă văd amendat pentru că în timpul şedinţei CNVM la oră 23: 30 pm CA de la Sibex a declarat concertate SIF-urile şi BRK exact cu aceleaşi argumente şi extrase de lege ca şi declararea concertării CNVM de marţi 18 septembrie", mai scrie Sima

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat vineri că nu este adevărat ce scrie Cristian Sima despre el şi anume că brokerul i-a cerut să sune oficiali de la CNVM pentru a interveni între el şi cei de la Bursa de la Sibiu care îl contestau.

Viorel Hrebenciuc a afirmat la RTV că nu poate răspunde acuzaţiilor atât timp cât nu a citit textul epistolei. "Sunt într-o situaţie aiurea: nu ştiu scrisoarea şi trebuie să vă răspund la ce n-am citit. Nu se face aşa ceva", a declarat el.

"Nu m-a pus să sun pe nimeni domnul Sima", a mai spus Hrebenciuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor