Sima afirmă că Gătej s-a numărat printre clienţii firmei sale şi a plecat cu 50% câştig

Epoch Times România
13.10.2012

Vineri seară, la Realitatea TV, brokerul Cristian Sima a declarat că fostul consilier prezidenţial Alexandra Gătej s-a numărat printre clienţii firmei sale şi că a plecat cu 50% câştig, pe vremea când nu era în funcţie la Cotroceni.

"Doamna Alexandra Gătej spune că nu a recomandat nimănui firma mea. Ea a fost clienta firmei, a plecat cu 50% câştig, a avut carte de credit la WBS Holding şi i-am deschis şi cont în Elveţia. Totul s-a întâmplat înainte ca ea să fie consilier prezidenţial. Nu am spus că ar fi luat vreun ban la negru sau ceva. Nu o acuz de nimic. Doamnei Gătej i-am transmis banii în contul din Elveţia, care nu este fiscalizat", a spus Sima.

Cristian Sima scrie, într-unul din mailurile pe care le-a trimis din afara României, că la un moment dat i-a dat lui Cozmin Guşă un "material scris de mână despre cum ar trebui România să se împrumute masiv înainte de explozia crizei datoriei suverane şi i-am prognozat că în câţiva ani toata finanţa mondială va fi o schema ponzi globală din care cel mai bine la sfârşit vor ieşi cei foarte îndatoraţi". "Acelaşi material i l-am dat şi lui Traian Băsescu prin Alexandra Gătej şi mai apoi mult mai detaliat prin Cătălin Predoiu şi Iulian Fota (voi ataşa o copie şi aici când mă voi hotărî să mă leg din nou la server)", adaugă el.

Analistul politic Cozmin Guşă a declarat joi la Realitatea TV că brokerul Cristian Sima, în prezent dispărut, a fost ajutat în diversele sale afaceri de actualul consilier prezidenţial Bogdan Drăgoi şi fostul consilier Alexandrina Gătej, şi că şi cei doi ar trebui să fie întrebaţi despre acesta. "Sunt de notorietate vizitele la miniştri din cursul anului trecut în care vindea acest proiect: Cum puteau s-o facă? Să recomande unor companii foarte mari să se listeze acolo. Printre aceste companii care s-ar fi mutat de la Bursa din Bucureşti la cea din Sibiu era şi Oltchimul la acea vreme. A fost sprijinit. Sunt doi foşti sau actuali consilieri prezidenţiali care într-un fel sau altul îl talonau şi îl ajutau în aceste demersuri pentru că de altfel e destul de complicat oricât ai fi de celebru să ajungi la biroul ministrului de Finanţe, cum era în acel moment Bogdan Drăgoi, de care Sima era foarte apropiat şi care azi e consilier prezidenţial. Celălalt consilier prezidenţial e vorba de Alexandra Gătej, un om din business care i-a dat mult sprijin lui Sima. Poate că şi ei ar trebui să fie întrebaţi despre soarta lui Sima", a spus Cozmin Guşă.

Fostul consilier prezidenţial Alexandra Gătej a declarat vineri că brokerul Cristian Sima nu i-a dat niciodată vreun material scris pentru cineva, după ce în presa s-a spus că acesta îi trimitea informări despre piaţa bursieră lui Traian Băsescu.

"Nu e adevărat. Un om poate să spună multe lucruri. Cred că ştirea e că lipsesc nişte bani ai unor clienţi, nu...Înţelegeţi? În ceea ce mă priveşte, ştiţi cum e, oamenii pot să spună orice. (...) Dl Sima cunoaşte pe foarte multă lume, şi eu îl cunosc, dar nu putem să analizăm lucruri care nu au legătură cu subiectul. Deci mie nu mi-a dat niciun material scris pe mână pentru nimeni! Despre mine în povestea asta ce am văzut este fals, eu nu am recomandat nimănui pe dl Sima să facă sau să nu facă cu lume", a spus ea la RTV.

Întrebată dacă şi ea i-a dat "bani pe mână", fostul consilier al lui Traian Băsescu a răspuns: "Este situaţia mea privată, dacă aveam ceva de spus, spuneam, deci lucrurile private ale fiecărui om, n-am să dau socoteală, acuma dvs nu mă puteţi face să spun ceea ce nu vreau să spun".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor