Dăianu consideră că Sima ar trebui să se întoarcă şi să ajungă la o înţelegere cu clienţii

Epoch Times România
13.10.2012

Daniel Dăianu, fostul ministru de finanţe şi unul dintre clienţii păgubiţi de brokerul Cristian Sima, a declarat sâmbătă, la Realitatea TV. că acesta ar trebui să se întoarcă în ţară şi să ajungă la o înţelegere cu clienţii şi că ar trebui ca lui Sima să i se dea şansa să recupereze pierderile.

"Sima ar trebui să se întoarcă şi să ajungă la o înţelegere cu clienţii. În timp, ar putea să recupereze suma pierdută. Dacă are resurse, ar trebui să i se dea şansa să recupereze pierderile", a spus Dăianu.

Acesta a precizat că va depune plângere împotriva lui Cristian Sima.

"E bine că a declarat că e gata să încerce să recupereze banii, asta nu exclude însă plângerile. Plângerile la adresa lui Sima trebuie făcute, altfel înseamnă că Sima este iertat. Eu voi depune plângere", a adăugat Dăianu.

Brokerul Cristian Sima a declarat vineri seară, la Realitatea TV, că se află în Islanda, la Reykjavik, şi că nu ştie când se va întoarce în ţară.

Sima a mai spus la Realitatea TV că a plecat pentru că era cu" presiunea ajunsă la maxim", admiţând că a pierdut banii clienţilor, după ce a tranzacţionat prost.

"Nu am plecat de frica unor urmăriri, pentru că aşa m-aş fi dus în America de Sud. Eu am plecat datorită unei presiuni îngrozitoare care s-a strâns asupra mea şi aveam nevoie de cel puţin două luni de linişte şi aveam nevoie să spun adevărul(...)Aşa cum am declarat, am pierdut bani. Nu am plecat cu niciun ban, nu am niciun ban în niciun cont ascuns. Toate conturile sunt declarate, toate tranzacţiile au fost făcute prin conturi din România. Toată nebunia e creată de presă. Eu am plecat pentru că eram cu presiunea ajunsă la maxim. Am pierdut cam două milioane de euro şi două milioane de dolari. Am tranzacţionat prost şi am pierdut. Îmi este frică, îmi este frică efectiv fizic(...)Am făcut tranzacţiile de capul meu şi nu este nimeni implicat de la WBS. Toată vina îmi aparţine. Am răspunderea morală pentru ce am făcut", a spus Sima.

El a precizat că se aşteaptă ca cei păgubiţi să depună plângeri.

"Cred că o să se aştepte la câştiguri foarte mari. Cred că vor depune plângeri. Aştept să văd fiecare cât cere", a mai spus Sima.

IPJ Sibiu s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul fostului director general al Bursei de la Sibiu Cristian Sima în baza informaţiilor apărute în presă potrivit cărora acesta ar fi dispărut cu banii unor clienţi ce făceau tranzacţii printr-o firmă deţinută de el.

Birul de presă al IPJ Sibiu a precizat vineri că nu a fost depusă nicio plângere sau sesizare referitoare la dispariţia lui Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, iar, în lipsa unei reclamaţii, nu există temei legal pentru ca acesta să fie dat în urmărire naţională sau internaţională.

Cristian Sima a fost revocat miercuri din funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Bursei de la Sibiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor